Bu işaret ne demek?
Bu işaret ne demek?
Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerine başlatılan soruşturmada bir detay gözden kaçmadı. Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması amacıyla Ankara Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturması kapsamında önceki gün yer gösterme için Silivri’ye götürülen eski Özel Harekatçı, Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın, daha sonra da Sapanca’ya getirildi. Çarkın’ın gece geç saatlerde 15 Ocak 1994’te öldürülen Behçet Cantürk ve şoförü Recep Kuzucu’nun cesetlerinin atıldığı TEM Otoyolu’nun Sapanca Kurtköy mevkiindeki TIR parkında geniş güvenlik önlemleri alındı. Çarkın, cesetlerin atıldığı belirtilen yerde yetkililere bilgi verdi. Çarkın, yer gösterme sonrasında götürüldüğü Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Sapanca Savcısı olarak görev yaparken Temmuz ayında Giresun Bulancak ilçesine atanan ve bu keşif için Sapanca ’ya gelen Savcı Mustafa İsaoğlu’na ifade verdi. İsaoğlu, 2 yıl önce Sapanca Savcılığı ’na dilekçe veren Cantürk’ün kızının basvurusu üzerine Çarkın’ın ifadesini aldığı belirtildi.

İŞARETLE BİR MESAJ MI VERDİ?

Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü‘nden gece saat 00.30 sıralarında sıkı güvenlik önlemleri altında çıkartılan Çarkın, polis aracına bindikten sonra gazetecilere başparmak, işaret ve orta parmaklarını kaldırıp el işareti yaptı. Acaba bu işaret ne anlama geliyordu. Bu hareketi görenler "acaba ne demek istedi" diye düşünmekten kendilerini alamadı.

Bu arada Çarkın’ın açıklamaları üzerine Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu harekete geçti. CHP’li Hüseyin Aygün, komisyon adına Çarkın’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlığın izin vermesi üzerine Aygün, pazartesi Çarkın’la görüşecek.
Haber Tarihi: 24 Aralık 2011 Cumartesi 10:43Haber Adresi: http://www.yazete.com/politika/bu-isaret-ne-demek-386473.html