Türk üniversitesi, Türkmenistan Kupasını kazandı
Türk üniversitesi, Türkmenistan Kupası'nı kazandı
AŞKABAT (CİHAN)- Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi (UTTÜ) futbol takımı, Türkmenistan Kupası’nı kazandı. Türkmenistan Kupası finalinde UTTÜ ile Aşkabat, Abadan Stadı'nda karşılaştı. Normal süresi 0-0 biten, uzatmalarında da gol olmayan ve penaltılara kalan finalde, penaltı atışlarını 4-2 kazanan UTTÜ şampiyon oldu.

UTTÜ, başkent Aşkabat’a 25 kilometre mesafedeki Abadan stadyumunda oynanan maçta, Aşkabat takımını penaltı atışları sonucunda 4:2’lik skorla mağlup ederek, ikinci defa Türkmenistan Kupası’nı müzesine götürdü. UTTÜ daha önce, 2006 yılında Türkmenistan Kupası’nı kazanmıştı.

Bu sezon Türkmenistan Süper Ligi’ni ikinci sırada bitiren UTTÜ, Türkmenistan Kupası karşılaşmasında Aşkabat takımını penaltı atışları sonrasında 4-2’lik skorla geçti.

10 bin seyirci kapasiteli stadyumdaki karşılaşma bol pozisyonlu geçti. Rakibine karşı daha fazla topa sahip olan UTTÜ takımı, aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın 90 dakikasında gol sesi çıkmadı. 15’şer dakikalık sürede gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.

UTTÜ takımı, penaltı atışları sonucunda kupaya uzandı.

ÖĞRENCİLER TAKIMINI TEZAHÜRATLARI İLE DESTEKLEDİ

Bütün maçlarda takımını yalnız bırakmayan Türk üniversitesi öğrencileri bu defa da takım arkadaşlarını coşkulu tezahüratları ile destekledi. Tribünlere hazırlıklı gelen üniversite öğrencileri, takım arkadaşlarına maç boyunca, 90 dakika hiç ama hiç durmadan müthiş bir moral destek oldular.

Karşılaşma sonrasında yapılan ödül törenine, Türkmenistan Spor ve Turizm Komitesi yetkilileri, spor yazarları ve basın mensupları katıldı. Törende, UTTÜ'nün kaptanı Rahmanberdi Alihanov’a kupa federasyon yetkilileri tarafından verildi.

TÜRK ÜNİVERSİTESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Türk girişimciler ile Türkmenistan Eğitim Bakanlığı’nın 1994 yılında ortaklaşa açtığı Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi bünyesinde oluşturulan futbol takımı, 2004 yılından bu yana Türkmenistan Süper Ligi’nde top koşturuyor. Üniversitenin adını taşıyan takım, kısa sürede büyük başarılara imza attı. Ülkenin Süper liginde mücadele eden UTTÜ, her yıl şampiyonluğun en güçlü adayı gösteriliyor.

Türk üniversitesi takımı, bu sezon ligi ikinci bitirirken, 3. kez lig şampiyonu oldu. UTTÜ, 3 defa Uluslararası Cumhurbaşkanı Kupası’nı, 2 defa Süper Kupa’yı ve 1 defa da Türkmenistan Kupası’nı kazandı. CİHAN
Haber Tarihi: 30 Kasım 2011 Çarşamba 16:41Haber Adresi: http://www.yazete.com/ajans/turk-universitesi-turkmenistan-kupasi-ni-kazandi-342267.html