Akıl oyunları okulda seçmeli ders oldu
Akıl oyunları okulda seçmeli ders oldu
KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Özel İstikbal Koleji, geçen yıl öğrencilerini tanıştırdığı akıl oyunlarını bu yıl seçmeli ders olarak bütün öğrencilerine öğretiyor. Ahşaptan yapılan akıl oyunlarının hepsi öğrencilerin zihinsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Okul, 1, 2 ve 3’üncü sınıfları yönelik el, kol koordinasyonlarına yönelik, 4 ve 5’inci sınıflara da stratejik ahşap oyunlar eğitimini veriyor. Haftada bir saat işlenen akıl oyunları dersine öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Oyunlar, öğrenciler arasındaki küçük tartışmaları da sonlandırmış durumda.
Özel İstikbal Koleji Akıl Oyunları Koordinatörü Öğretmen Osman Metin, Japonya, Amerika, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde ahşaptan yapılan akıl oyunlarının ders olarak okullarda öğretiminin verildiğini belirtti. Metin, bu oyunların en önemli özelliğinin çocukların becerisini geliştirmesi, zihinsel olarak oyundaki hamleleri düşünmesinden dolayı gelişimini olumlu etkilediğini ifade etti. Öğretmen Osman Metin, okulda 20 ahşap oyununun öğrencilerin yaş durumuna göre uygulandığını belirterek, "Öncelikle geçen yıl bu oyunu çocuklarımıza öğrettiğimizde büyük keyif almışlardı. Okulumuzda bu oyuna hemen hemen bütün öğrencilerimiz ilgi gösterince, bu yıl rehberlik dersi içerisinde seçmeli olarak akıl oyunları dersini koyduk. Öğrencilerimiz bu ders saatini iple çekiyorlar. Bu oyunların öğrencilerimizin derslerdeki başarı oranlarını etkilediğini geçen yıl biliyorduk. Bu yıl aynı şekilde öğrencilerimizin hem daha çok düşünmelerini, hem de becerilerini artırma adına katkı olduğunu gördük." dedi. Osman Metin, akıl oyunlarının öğrenen öğrencilerin daha olgun hareket ettiklerini ve okulda öğrenci arasında yaşanan küçük çaplı kavgalarında bittiğine işaret etti.
Özel İstikbal Koleji Okul Müdürü Salim Aydın, okullarında serbest etkinlik dersinde bir saat 1 ile 5’inci sınıflara kadar bütün öğrencilerin akıl oyunları öğrettiklerini söyledi. Aydın, velilerinde desteğini aldıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz bu oyunlara büyük ilgi gösterdi. Bizde yeni ders olarak çocuklarımıza öğrettiğimiz akıl oyunlarını yıllardır gelişmiş ülkelerde çocuklara öğretildiğini biliyoruz. Akıl oyunlarının öğrencilerimiz arasında beğenilmesi kadar diğer derslerindeki başarılarını da olumlu etkilediğini fark ettik." dedi.
Salim Aydın, akıl oyunlarının çocuklarda, paylaşma, güven duygusunun yanı sıra öğrencilerin kendilerini ifade etme, dikkatlerini toplama gibi katkı sağladığını sözlerine ekledi.
CİHAN
Haber Tarihi: 13 Ekim 2011 Perşembe 12:54Haber Adresi: http://www.yazete.com/ajans/akil-oyunlari-okulda-secmeli-ders-oldu-269826.html