Çankaya, Ernst-Reuterin çocuklarını ağırladı
Çankaya, Ernst-Reuter’in çocuklarını ağırladı
ANKARA (CİHAN)- İkinci Dünya Savaşı yılları sırasında Türkiye’ye sığınan, savaş sonrasında ülkesine dönerek Berlin Eyaleti’nin ilk belediye başkanı olan Ernst-Reuter’in ismini taşıyan Almanya’nın Frankfurt Main kentindeki Ernst-Reuter Schule I Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Çankaya Belediyesi’ni ziyaret etti.
        Çankaya Belediye Başkanvekili Haydar Han ve Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy’un ağırladığı Türk, Hırvat, İspanyol, Suriye, Etiyopya ve Alman vatandaşlarından oluşan 20 öğrenci ile sınıf öğretmeni Merten Giessen, öğretmen Anne Müller ve Ernst Reuter Lisesi’nin Ankara’daki kardeş okulu olan Alman Okulu’nun Müdür Yardımcısı Erika Emge-Lieberwith, ‘Ernst Reuter’in İzinde’ projesi çerçevesinde incelemelerde bulundu ve projenin bir parçası olan yerel yönetimlere bakış çalışmaları konusunda Çankaya Belediyesi yetkililerinden ayrıntılı bilgiler aldı. Misafir öğrenciler, Ankara’da kaldığı yıllarda Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde şehircilik dersleri veren ve Ankara’daki tarihi binaların birçoğunda imzası bulunan Reuter’in çalışmalarını yerinde görme imkanı buldu.
        Türk-Alman ilişkilerinin en zorlu dönemlerde bile kopmadığını hatırlatan Çankaya Belediye Başkanvekili Haydar Han, "En zor dönemde sahip çıktığımız insanların hem Türkiye’ye katkıları oldu hem de bu insanlar kendilerini geliştirme şansları oldu, bu da Alman halkıyla bağlarımızı koparmadı güçlendirdi." dedi.
        Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy ise "Çankaya’da kişi başına 7 metrekare yeşil alan düşüyor. Doğayı vatandaşlarla buluşturmak için çabalarımız devam ediyor. Bunun için en son Çansera Kent Bahçesi Ankaralıların hizmetine sunduk." diye konuştu.
        Ankara’da bir hafta boyunca proje kapsamında incelemelerde bulunacak heyete Çankaya Belde-Aş Genel Müdürü Serdar Karaduman bir yemek daveti verdi. Belde-Aş Projeler Koordinatörü Yalçın Dal ise heyete eşlik etti. CİHAN
Haber Tarihi: 29 Eylül 2011 Perşembe 12:07Haber Adresi: http://www.yazete.com/ajans/cankaya-ernst-reuterin-cocuklarini-agirladi-243904.html