ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 08:23

Zorkun yaylası'nda 3 ev yandı

Zorkun yaylasında 3 ev yandı

OSMANİYE'nin Zorkun Yaylası'nda bir evde başlayan yangın, çevredeki diğer evlere de sıçradı. Yangında 3 yayla evi kül oldu.


OSMANİYE'nin Zorkun Yaylası'nda bir evde başlayan yangın, çevredeki diğer evlere de sıçradı. Yangında 3 yayla evi kül oldu.

Yangın, saat 21.30 sıralarında Şenliktepe Mevkii'ndeki Hz. Hamza Camii önündeki Halil Zan'a ait evde başladı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, kısa sürede çevredeki evlere de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 arazöz, 2 su tankı 20 orman işçisi ve Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait 4 ekip sevk edildi. TEDAŞ ekipleri de bölgenin elektriğini kesti. Olay yerine gelen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfur Dündar ve Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Alevlere müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına alıp diğer evlere yayılmadan söndürdü. Can kaybı ve yaralanan olmazken 3 yayla evi tamamen yandı.

Yangının, buzdolabının takılı olduğu prizden kaynaklandığından şüphelenildiğini belirten Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, "Yangının çıkış sebebi, jandarma ve itfaiye ekiplerimizin yapacağı incelemeler sonucu belirlenecektir. Yangını kısa sürede kontrole aldık ama 3 ev kullanılamaz hale geldi. Herhangi bir can kaybının olmaması sevindirici" dedi. 

 


 

 
















 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER