ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 15:53

Zirve Üniversitesi Kariyer Günleri başladı


Zirve Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Günleri başladı. İş dünyasının ileri gelen Gaziantepli iş adamları, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Kariyer Planlama Merkezi ile beraber Genç İşadamları Kulübü, İş ve Kariyer Kulübü, Kozadan Kelebeğe Kulübü ve Managemant Kulübü’nün destek verdiği Kariyer Günleri’nin ilk oturumuna Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Genel Başkanı Erhan Özmen katıldı.
Bu yıl Kariyer Günleri’nin ikincisini düzenlediklerini dile getiren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Üniversitesi olarak tüm fakülte ve meslek yüksekokulu bölüm öğrencilerini mezuniyetlerinden önce farklı sektörlerden kurumlar ve kişilerle buluşturuyoruz. Öğrencilerin kariyer planlaması ve iş portföyü oluşturma süreçlerine yön vermek, öğrencilere ve mezunlara katılımcı firmaların ürettiği mal ve hizmetleri yakından görme ve analiz etme imkanı sağlamak, uluslararası iş imkanları ve eğitimler hakkında öğrencileri katılımcı firmalarla buluşturuyoruz.” dedi.

İş dünyasında başarılı olmak için farklı, disiplinli ve çalışkan olunması gerektiğinin altını çizen GTO Başkanı Eyüp Bartık, “Rakiplerinize göre farklı düşünüp bir adım önde olun. Hedeflerinizi koyup arkasından koşun. Başarılı olmak için içinde yaşadığımız dünyayı tanıyın. Türkiye şuan dünyanın 10. Büyük ekonomisi olmak istiyor. Peki Türkiye bunun için ne yapıyor. ABD’nin uyanık olduğu saatlerde ABD ile, Çin’in uyanık olduğu saatlerde de Çin ile çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Hayal kurmanın önemine değinen Bartık, “Uzun vadeli ve kabul edilebilir hayaller kurun. Hayalleriniz gerçekleşmiyor diye üzülmeyin, hayallerin sabır ve zamana ihtiyacı vardır. Hayallerimiz geleceğimizin fragmanıdır. Dünyalarımız hayallerimizin ete kemiğe bürünmüş halidir. Hayalinizi gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapın. Bir insan kurabildiği tüm hayallere muktedirdir. Zirvede olmak için doğru yerdesiniz.” öğütlerinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin sigortası olduğunu söyleyen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Genel Başkanı Erhan Özmen, bireysel devrimi gerçekleştirmek için STK’ların çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. STK bakımından zayıf bir ülke olduklarını kaydeden Özmen, “Türkiye’de 100 bin sivil toplum kuruluşu var ama maalesef sadece 5 bini aktif olarak işliyor. STK’lar çağı yakalama adına adım atmalı.” şeklinde konuştu.

"ÖNCE KENDİMİZİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"

Gaziantep’in Güneydoğu Anadolu ihracatının kalbi olduğunu belirten TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, “Gaziantep Türkiye ihracatının yüzde 6’sını karşılıyor. Mevcut yapı ile Gaziantep’in teknoloji üretmesi gerekmektedir. Bu Türkiye’nin kronik sorunudur. Gaziantep’in misyonunu değiştirmek gerekir. Hükümetin bu konuda teşvik edici adımlar atması gerekir.” dedi.

Dünyanın en iyi 500 markası arasında Türk markasının olmamasına dikkat çeken Fincan, “En iyi 500 markaya baktığımızda markaların sınırlarını aştıklarını görüyoruz. Türk markalarının yurt dışına açılması lazım. Ekonomik seferberlik ilan etmeliyiz. Bunun için de sadece çalışmak yetmiyor. Önce Zirve Üniversitesi öğrencileri olarak kendinizi markalaştırmalıyız. Çalışmak, vizyon ve eş güdüm gerekmektedir.” diye vurguladı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER