ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2014 Salı 14:55

Zeki Müren'in babasının mezarından çalınmıştı

Zeki Mürenin babasının mezarından çalınmıştı

Zeki Müren'in babasının mezarından çalınan kubbe 5 ay sonra yerine konuldu.


'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in kabrinin yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarının üzerinden geçtiğimiz Nisan ayında çalınan 150 kilo ağırlığındaki bronz kubbe, sanatçının ölümünün 18'inci yıldönümü sebebiyle yarın yapılacak anma töreninden önce yerine konuldu. Mezarı ziyaret eden Zeki Müren hayranları, "İnsanlar üç kuruş maddi değer için çalmışlar, ama yerine yenisinin yapılması oldukça sevindirici" diye konuştu.

Zeki Müren ölümünün 18'inci yıldönümünde yarın Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek törenle anılacak. Anma töreni öncesi Zeki Müren ve babası Kaya Müren'in mezarlarındaki son hazırlıklar da tamamlandı. Sanat güneşinin ölümünden sonra tüm mirasını bıraktığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Mehmetçik Vakfı tarafından yaptırılan çalışmalar kapsamında geçtiğimiz Nisan ayında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce Kaya Müren'in mezarının üzerinden çalınan bronz kubbenin yerine yenisi takıldı. Heykeltıraş Ferit Özşen tarafından yapılan kubbe, Zeki Müren'in ölüm yıl dönümünün bir gün öncesinde yerine konuldu. Kubbelerin yeniden çalınmasını engellemek amacıyla mezar çevresine güvenlik kamerası konulacağı belirtildi.

Anma töreni öncesi Zeki Müren'in mezarını ziyaret eden hayranları dua okudu. Zeki Müren hayranlarından Şerafettin Torun, "Kubbe yerine konuldu, bundan dolayı çok sevinçliyiz. Çok iyi oldu, çirkin duruyordu. Zaten hırsızlığı yapanlar inşallah cezalarını bulur. Çok ayıp bir olaydı. Emir Sultan Mezarlığı gerçekten tertemiz, kubbe de yerine geldi. Bu işi yapanlara, getirip yerine koyanlara teşekkür ediyorum. Nisan ayında çalınmıştı. Nisan ayından buyana kubbe boş duruyordu. Bundan 3-4 sene evvel götürmek istemişler, ancak götürememişlerdi. İnşallah bir daha hamle yapamazlar, çok sağlam yapıldı." dedi.

Ailesiyle birlikte mezarı ziyaret eden bir başka Zeki Müren hayranı da şunları kaydetti: "Yarın Zeki Müren'in ölüm yıldönümü, kendisine Fatiha okumak için ailecek geldik. Babasının mezarından çalınan kubbe yerine konulmuş. manevi değeri yok ama parasal değeri olduğu için çalınmış. Yenisi yapılmış, mezarın bakımı da yapılıyor. Gayet hoşumuza gitti."

Zeki Müren'in anma törenleri kapsamında yarın sabah 10.00'da TEV, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde tören yapılacak, ardından mezarı başında 12.45'te tören düzenlenecek.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER