ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2014 Çarşamba 09:19

Zabıtaya bıçakla saldırdı

Zabıtaya bıçakla saldırdı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde zabıta memurları, tezgahına el koymaya çalıştıkları seyyar midyeci ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Yaşana arbedede 3 zabıta memuru bıçakla yaralandı.


Olay, dün saat 20.00 sıralarında Anadolu Caddesi Karşıyaka İskelesi karşısında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka zabıta görevlileri daha önce uyardıkları ve cezai işlem uyguladıkları vergi levhası bulunmayan, seyyar midyecinin faaliyetine son vermek için tezgahına el koymak istedi. Midyeci tezgahını vermek istemedi ve çevreden gelen ve midyecinin akrabaları olduğu öğrenilen 10 kişilik grup halindeki şahıslar, zabıta görevlilerine hakaret edip saldırdılar. Arbede sırasında, elinde bıçak bulunan ve kim olduğu belirlenemeyen şahıs, görevlilere bıçakla saldırdı. Zabıta görevlilerinden Erdem Özcan (34), Gökhan Karataş (28) ve Sercan Rıfat Sirkeci (28) aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. 112 sağlık ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Erdem Özcan ve Gökhan Karataş’ı Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralı Sercan Rıfat Sirkeci’yi (28) Başkent Hastanesi’ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan Sercan Rıfat Sirkecinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

BİZ HALKIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ

Olay sonrası hastane önünde konuşan zabıta görevlilerinden Selçuk Birdi; (29) “Seyyar midyeci tezgahına müdahale etmek istedik, daha önce de uyarılarımız ve kaldırılması için cezai işlemler uygulamıştık. Faaliyetine son vermek için tezgahına el koymak istedik. Daha sonra biz vermeyiz, buradan alamazsınız, buradan kan çıkar dediler. Ekiplerin gelmesiyle tezgaha gittik ve gençler gelip bize hakaret edip saldırdılar. Midyecinin oğlu bize bıçakla saldırdı, bir arkadaşımız aldığı bıçak darbesiyle yere düştü, önüne gelene saldırdı. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz, halkın sağlığı için çalışıyoruz ama sonuç ortada” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER