ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 13:29

Zabıtadan 'masa sandalye' operasyonu


Beyoğlu’nda zabıta ekiplerinin seyyar satıcılar ve usulsüz kaldırım kullanımına ilişkin uygulamasında gerginlik yaşandı. Sokak aralarındaki kafelerin kaldırımları işgal ettiği gerekçesiyle masa ve taburelerini toplayan ekiplerle, esnaf malzemelerini vermek istemedi.

Daha önce yapılan denetimler sırasında tartışmalara ve kavgalara neden olan uygulamaların bir yenisi önceki gün İstiklal Caddesi ve ara sokaklar üzerinde yapıldı. Beyoğlu Belediyesi zabıta ekiplerinin sivil kıyafetlerle yaptığı denetimlerde Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde su, çay ve benzeri içecekler satan seyyar satıcıların malzemelerine el koyan ekipler, el koydukları malzemeleri zabıta aracına yükledi. Meydan çevresinde satış yapan seyyar satıcılarla tartışma yaşayan zabıta ekipleri, kendilerine direnen satıcılarla zaman zaman tartıştı.

Ara sokaklarda da denetim yapan zabıta ekipleri kaldırımları işgal ettikleri gerekçesiyle bazı kafelerin tabure ve sandalyelerine el koyarak araçlara yükledi. Bu sırada esnaflar ile bazı zabıta memurları arasında gerginlik yaşandı. Masa ve sandalyelerini vermek istemeyen esnafların karşı koymasına rağmen zabıtanın dediği oldu. İstiklal Caddesi üzerindeki bazı iş yerleri önünde bulunan satıcıların tezgahları da aynı şekilde toplandı. Zabıta ekipleri benzer uygulamaların devam edeceğini belirtti.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER