ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 09:14

Yurtta hava durumu

Yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Muğla’nın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 16

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa yakası akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Adana: Az bulutlu ve açık 26

Antalya: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Samsun: Az bulutlu ve açık 19

Trabzon: Az bulutlu ve açık 20

Erzurum: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer puslu ve sisli 11

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER