ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 16:42

Yunanistan'da 4 Türk tutuklandı

Yunanistanda 4 Türk tutuklandı

Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na, toplam 141 Suriyeli kaçağı götürmek isteyen 'Poseidon' ve 'Nano' isimli iki gulet yat, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.


Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinden toplam 141 Suriyeli kaçağı yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası'na geçirmeye çalışırken yakalanıp, Rodos Adası'nda adliyeye sevk edilen 4'ü Türk, 1'i Suriye, 1'i de Lübnan uyruklu 6 organizatör tutuklandı.
Rodos'ta yayın yapan 'www.rodiaki.gr' internet sitesinin haberine göre, Marmaris ve Datça'dan 21 ve 22 Ağustos geceleri Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na, toplam 141 Suriyeli kaçağı götürmek isteyen 'Poseidon' ve 'Nano' isimli iki gulet yat, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Organizatör oldukları ileri sürülen Türk uyruklu A.S.K. (25), K.C. (25), H.Ö. (27), İ.K. (23), Suriyeli A.A. (34) ve Lübnanlı M.S. (37) gözaltına alındı. Yatlara ise el konuldu. Rodos Adası'nda adliyeye sevk edilen 6 organizatör tutuklandı. Haberde organizatörlerin kaçaklardan kişi başı 2 bin Euro aldıkları da belirtildi.
KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER