ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ocak 2014 Pazar 12:30

"Yüksek lisanslı engelli kadın tır sürücüsü aranıyor"

"Yüksek lisanslı engelli kadın tır sürücüsü aranıyor"

Bazı firmaların engelli istihdamı amacıyla İŞKUR'a verdiği ilanlar, "başvuracak kişilerde aranan özellikler" bölümlerindeki ilginç taleplerle dikkat çekiyor.


Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, yaptığı açıklamada, engelli istihdamında İŞKUR'un önemli görev üstlendiğini, geçen yıl bin 370 kişinin engelli raporu ile kendilerine başvurduğunu belirtti.

İş yerlerinin, 50'den fazla işçi çalıştırması halinde yüzde 3 oranında engelli işçi istihdam etme zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Ayçiçek, şöyle konuştu:

"Bazı işverenlerimiz engelli istihdamında şartları zorlaştırıyor. Örneğin bir firma bizden yüksek lisans mezunu, E sınıfı ehliyeti olan, engelli kadın tır sürücüsü istedi. Firmayla görüşerek bunun mümkün olmayacağını, daha makul şartlar ortaya koymalarını istedik. Yürüttüğümüz çalışmalarla firmaların engelli istihdamından kaçmak için bu tür yollara başvurmalarını engelledik. Şu an engellilerin istihdamında Kayseri yüzde 95 doluluk oranına sahip. Türkiye ortalamasının üstündeyiz."

İLANLAR GÖSTERMELİK OLMAMALI

Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen de son yıllarda engellilerin istihdam edilmesine yönelik çalışmaların ağırlık kazandığını belirtti.

Özel sektörün, engellilerin istihdamında zaman zaman zorluk çıkardığına dikkati çeken Çimen, "Türkiye'de 11 milyon engelli var. İlan verilirken biraz daha samimi davranılmalı. Zorlaştırmak için ilan verilmemeli. Sosyal sorumluluk bilinci taşınıyorsa engellilerin işe girmesi kolaylaştırılmalı" diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER