ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 11:25

Yüksek gerilim hattı için 240 ağaç kesildi

Yüksek gerilim hattı için 240 ağaç kesildi

Amasya'nın Tatar Köyü'nde Murat Gümüş'e ait üzerinden yüksek gerilim hattı geçecek 10 dönümlük arazi, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından kamulaştırıldı.


Amasya'nın Tatar Köyü'nde Murat Gümüş'e ait üzerinden yüksek gerilim hattı geçecek 10 dönümlük arazi, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından kamulaştırıldı. TEİAŞ, önceki gün arazide bulunan 240 ağacı kesti.


Amasya'nın merkeze bağlı Tatar Köyü'nde oturan ve çiftçilikle geçimini sağlayan 42 yaşındaki Murat Gümüş'ün 10 dönümlük arazisinden yüksek gerilim hattı projesi geçirmek isteyen TEİAŞ, 12 Aralık 2012 tarihinde acil kamulaştırma için Amasya 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, 22 Ocak 2013 tarihli kararıyla 240 kavak ve meyve ağacı bulunan 10 dönümlük araziyi 24 bin TL'ye kamulaştırıldı. Proje için çalışmalar başlatıldı. Yüksek gerilim hattının direkleri dikildi. Kamulaştırma bedeline itiraz eden Gümüş, geçen 25 Mayıs'ta kararın iptali için Amasya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itiraz ederek kendisine arazisi üzerinde bulunan ağaçların bedeli dahil olmak üzere 85 bin TL ödenmesini istedi. Yargı süreci devam ederken bir hafta önce Teiaş, görevlileri tarafından arazide bulunan 240 ağaç kesildi. Mahkeme süreci tamamlanmadan yetkililerin arazide bulunan 240 ağacı kestiklerini belirten Murat Gümüş, şöyle dedi:

"Yüksek gerilim hattının Tatar Köyü'nden Tokat'a kadar devam edeceğini bana söylediler. Acil kamulaştırma yapılarak arazim Teiaş, tarafından elimden alındı. Bu zamana kadar benimle sürekli görüşüldü ve yatırılan paranın haricinde tekrar ödeme yapılacağı belirtildi. Bende onunun için bekledim. Ancak ödeme yapılmayınca itiraz ettim. Mahkeme süreci devam ediyordu. Görevliler gelip önceki gün arazideki kavak ve meyve ağaçlarını kestiler. Ben mağdur oldum. Hem arazim alındı hem de ağaçlar kesildi. Kesimi de doğru yapmadıkları için ağaçlar heba oldu. Zararımın karşılanmasını istiyorum."













KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER