ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 13:02

Yufkada hileli satış iddiası


Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Genel Başkanı İbrahim Güllü, bazı yufka satıcılarının gramajlarda hile yaptığını iddia etti.
Güllü yaptığı yazılı açıklamada, halkın sık kullandığı yufkanın hem pazarda açıkta hem de yufka satışı yapan kapalı yerlerde satıldığını belirtti. Kilo ile satılması gereken yufkanın tüketiciye tane ile satıldığını kaydeden Güllü, ''Ancak nedense kilo ile satılması gereken yufka tüketiciye satılırken 1 kilogram yerine 6 adet, yarım kilogram yerine ise 3 adet verilmekte. Satıcıya sorduğunuzda ise 6 adedinin bir kilogram olduğunu söylüyor. Satıcıya güvenen ve tarttırma ihtiyacı hissetmeyen tüketici gerçekte 600-700 gram yufka aldığının farkında değil. Her kiloda yaklaşık yüzde 30 oranında tüketici soyuluyor. Bu satış şekli çok yaygın ve ranta dönüşmüş durumda'' diye konuştu.
Tüketicilerin farkında olmadan soyulduğunu ileri süren Güllü, kendilerine müracat eden bir tüketicinin yaşadığı bir durumu aktararak, yufka satıcısından 1 kilogram yufka talep etmesine karşın, satıcının tane olarak verdiğini ve bunun yanı sıra fiş isteğine karşın da bunu da reddederek tüketiciyi işyerinden kovmak istediğini kaydetti. Güllü, bu konuya yetkililerin önem vermesi gerktiğin vurgulayarak açıklamasını şöyle tamamladı:
''Sadece Antalya'da günde yaklaşık 4 ton yufka satıldığı düşünüldüğünde soygunun büyüklüğü ortaya çıkacaktır. Meslek odası konu üzerinde hassasiyet gösterip çalışsa da görev ve sorumluluk denetim mekanizması olan belediye zabıtasına düşmektedir. Belediyelerimizin bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz. Üretim belgesi, oda kaydı, vergi kaydı olmayan kişilere izin vermemelerini bekliyoruz''
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER