ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Nisan 2014 Perşembe 13:44

"YSK bu seçimde sınıfta kaldı"

"YSK bu seçimde sınıfta kaldı"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, YSK kararının ardından basın toplantısı düzenledi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'da seçimlerin iptal edilmesi için yaptıkları başvurunun YSK tarafından reddedilmesinin ardından bugün basın toplantısı düzenledi.

Mansur Yavaş, "Yüksek Seçim Kurulu bu seçimde sınıfta kalmıştır. En büyük gerekçelerinden bir tanesi yeterli eğitimi vermemiş ve farkındaysanız Türkiye'nin her yerinde muhtarlık pusulaları zarfların içine girmiştir. Hal böyle iken YSK, seçim günü bu durumu fark etmiş öğlen vakti bütün sandık başkanlarına mesaj çekmek zorunda kalmıştır. Meja atılana kadar vatandaşlar muhtarlık pusularını oy pusularının içine koymak suretiyle oy kullanmışlardır. Bu yüzden oylarını geçersiz hale getirmişlerdir" dedi.

"ÖNCE ANAYASA MAHKEMESİ'NE, SONRA AİHM'YE KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanacağını ifade eden Mansur Yavaş, başvuru yapılamayacağı yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını belirttti. Yavaş, "Önce Anayasa Mahkemesi'ne, ardından da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Bir hafta içerisinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını kaydeden Mansur Yavaş, 'reddi hakim' talebinde de bulunabileceklerini, bunun için önümüzdeki hafta boyunca bir karar vereceklerini söyledi. Seçimden hemen sonra yaptığı 'YSK talebimizi reddederse Anayasa Mahkemesi'ne gideriz' şeklindeki açıklamasından sonra Melih Gökçek'in Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıı'ı ziyaret ettiğini belirten Yavaş, "Gökçek'in, Anayasa Mahkemesi'ni ziyareti bence olağan değil. Bu yöndeki iddiaları da araştırıyoruz. Şu an basınla paylaşamam ama YSK'dan bazı kişilerle görüşüp görüşülmediğini, birlikte bir yerlere gidilip gidilmediğini ortaya çıkaracağız" diye konuştu. 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER