ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2013 Salı 21:02

Yozgatlılar Mısır ve Suriye’de Müslümanlara yapılan zulümleri protesto etti


Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Sivil Toplum Örgütleri, Mısır ve Suriye’de Müslümanlara yapılan saldırıları, zulümleri protesto edip, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

İldeki 16 sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin destek verdiği kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti. Meydanda toplananlar, "Her yer Mısır, her yer direniş", "İhvana selam, direnişi devam", "Defol Sisi, yanındayız Mursi", "Şehit Esma, yolun yolumuz", "Zulme karşı, omuz omuza", "Müslüman zulme sessiz kalamaz" şeklinde sloganlar atarak tekbir getirdi. Vatandaşlar ellerindeki "Suriye’de, Mısır’da direnişe bin selam", rabia işaretli afişlerle Mursi resimleriyle Mısır ve Suriye’deki Müslümanlara destek verdi.

Kur'an-ı Kerim ve ilahi okunmasının ardından Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde keskin nişancılar tarafından öldürülen kızı Esma'ya hitaben yazdığı mektup okundu, dua edildi ve katliamlarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivil Toplum Temsilcileri adına ortak açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yozgat Gönüllüsü Ali Vahit Ekinci, Mısır ve Suriye’deki ölümlerin tüm Müslümanları derinden üzdüğünü söyledi. Masum bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi olduğunu vurgulayan Ekinci, "Mısırda yaşanan acılara ölümlere odaklanmış üzülürken Suriye’den gelen görüntüler ve haberler bizi daha fazla sarstı. Suriye’nin yeni yezidi, firevunu Esed, Şam’ın kenar mahallelerine kimsayasal gaz atarak bin 300 Müslümanı katletti. Bebeklerin, çocukların, kadın ve yaşlıların içinde bulunduğu bu görüntüler şüphesiz tüylerimizi diken diken etti. Üç yıldır devam eden bu katliamı yapan Esed’e lanet olsun. Onun rejimini destekleyen bölge ve dünya devletlerine lanet olsun. Üç, beş ağaç kadar önem vermeyen insanlara da Allah vicdan ve izam versin. Bir insanın yaşama hakkı, en başta gelen hakkıdır. Size ne oluyor ki öldürülen zayıf, kadın, çocuk ve erkeklerin yanında yer almıyorsunuz. O ateş, gün gelip bizi de yakar. Banane Mısır'dan, banane Suriye’den demeyelim, diyemeyiz. Müslüman bulunduğu zamanın şahididir." diye konuştu.

Vatandaşlar da, dünyada zalimlik yapanlara herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirterek, bu tür tepkilerin dünyanın her yerinde olması gerektiğini ifade ettiler.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER