ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Aralık 2013 Salı 18:05

Yolsuzluk operasyonu'nun savcısı tanıdık

Yolsuzluk operasyonunun savcısı tanıdık

İstanbul polisi ünlü iş adamlarına şafak operasyonu düzenledi.


İstanbul'da bu sabah düzenlenen yolsuzluk operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başldı. Operasyonda iş adamları Ali Ağaoğlu, Reza Zerrab'ın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da gözaltına alındı.

SORUŞTURMAYI TANIDIK BİR İSİM YÜRÜTÜYOR

Bakanların oğlunun da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmayı yürüten isimler ise kamuoyunun yakından tanıdığı isimler. Eski ergenekon savcısı, şu anki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz ile ona bağlı olarak görev yapan savcı Celal Kara tarafından soruşturma yürütüyor.

İŞTE ŞAHISLARA YÖNELİK SUÇLAMALAR

1 yıldır devam eden bir fiziki ve teknik takip süreci sonunda başlatılan soruşturmada Rıza Sarraf'ın sahte belgeler ve hayali ihracat gibi yöntemlere şüpheli para transferleri ve bakanların oğulları üzerinden Türk vatandaşlığı olmayan kişilere yolsuzlukla vatandaşlık verilmesini temin etme; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu üzerinden bakanlığın yetkilerini kullanarak imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin yolsuzlukla bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması; Fatih Belediyesinin sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açılması; Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde yolsuzluk karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni vermek gibi suçlamalar bulunuyor.

VALİ MUTLU'DAN İLK AÇIKLAMA

SORUŞTURMA SAVCISINDAN İLK AÇIKLAMA

GÖZALTILAR ANKARA'YA DA SIÇRADI

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER