ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2012 Perşembe 11:35

Yılmaz: "Turgut Özal eceliyle öldü"

Yılmaz: "Turgut Özal eceliyle öldü"

Turgut Özal'ın adli tıp raporu tartışmalarına eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da katıldı.


Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü yönündeki iddialar ile ilgili, “Ben rahmetli Özal’ın zehirlendiği kanısında değilim. Bana göre eceliyle ölmüştür. Bence tüm bu şüpheler yersizdir.” dedi.

Katıldığı bir programda rahmetli 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü yönündeki iddialar ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mesut Yılmaz, “Ben rahmetli Turgut Özal’ın zehirlendiği kanısında değilim.” diye konuştu. “Bana göre rahmetli Özal eceliyle ölmüştür.” diyen Yılmaz, “Ama bu konuda bazı şüpheler varsa araştırılması doğaldır. Bildiğim kadarıyla bu araştırmalardan bir sonuç elde edilemedi. Ben rahmetli Özal’ı son yurt dışı gezisinden gelirken görmüştüm. Kendisini hiç görmediğim kadar kötü gördüm. Dolayısıyla ölümü benim için ne kadar üzücü de olsa, sürpriz olmamıştı. Bence tüm bu şüpheler yersiz.” şeklinde konuştu.

Adli Tıp, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili raporunu dün tamamlamış, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. Zehir bulunduğu belirtilen raporda, zehirlenme konusunda kesin kanaate varılmamıştı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER