ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2014 Pazartesi 13:44

Yılmaz Özdil'den ilginç savunma!

Yılmaz Özdilden ilginç savunma!

Halk Tv'de katıldığı canlı yayında Soma faciası ile ilgili söylediği müstehaktır sözleriyle ilgili Yılmaz Özdil, o sözlerin Erdoğan'a ait olduğunu iddia etti.



Yılmaz Özdil, yine Halk TV'de katıldığı canlı yayında, hakkındaki iddialara cevap verdi. "Soma'da olan biten normaldir, hatta müstahaktır bile denebilir" sözleriyle ilgili kendisine iftira atıldığını iddia eden Özdil, o sözlerin kendisine ait olmadığını iddia etti. Özdil şöyle konuştu:

"Biz bu tür linç kampanyalarına alışığımız maalesef. Hürriyet'te çalışmanın böyle bir kaderi var. Öncelikle bir Halk TV'de ne dediğimi söyleyeyim. Rami Aygün'ün programıydı ve Başbakan, Soma'da ölen işçilerin ölmesinin normal olduğunu söylemişti, bu işin fıtratında olduğunu söylemişti. Halk TV'de görüşlerimi sordu. Benim de söylediğim bire bir şudur: 1872 senesinden örnek veriyor Başbakan İngiltere'den. Dolayısıyla o dönemle ilgili olarak başbakanımız ve o sakallı enerji bakanının hiç bir günahı yoktur. Kraliçe Viktoria'nın istifa etmesi gerekir. Ve Başbakan, 1907 senesi Amerika Birleşik Devletleri'inden örnek veriyor. O dönemde de Amerika başkanı kimse o istifa etmesi gerekir. Sayın Başbakan'ın herhangi suçu ve günahı yoktur. Benim üzülmeme neden olan konu, o madende öldürdükleri çocukları zorla AKP mitinglerine götürüp, en büyük başbakan bizim başbakan diye alkışlatıyorlardı. Bu çocukları madendeki ihmalleri nedeniyle öldürüp şimdi de Başbakan çıkıp, bu çocukların ölümünün normal olduğunu söylüyor. Bunun normal olduğunu söyleyenler bunun neredeyse müstahak olduğunu da söyleyebilirler. Ne diyeyim birebir budur. Bir kez daha yayınlarsanız bunları söylediğimi göreceklerdir."

"Bizzat Erdoğan söylemiştir"

Aslında bunların ölümü müstahaktır diyen ben değilim bizzat Başbakan Erdoğan'ın bu ölümleri normaldir şeklindeki yaklaşımına isyanımdır. Ve Başbakan buna normaldir diyebiliyorsa, müstehak diyebilir diyorum. Şimdi buradaki asıl mesele şudur, iftira atıyorlar. Yani Somali'ye ağlayanlar, Soma'da insanları yumruklayanlar, tekmeleyenler şimdi cambaza bak diyerek kendi katliamlarını, kendi günahlarını başka yöne çekmeye çalışıyorlar. Bu aslında AKP döneminin tipik propaganda yöntemidir. Önce suçlarlar, sonra git kendini savun diyorlar. Mesala camide içki içildi diyenlerde bunlar, başörtülü kadına saldırıldı diyenlerde bunlardır. Bana da bunu uygun görmüşler.

"Ben oraların çocuğuyum"

Ben oraların çocuğuyum. Attıkları manşetlere, ben oraların çocuğuyum. Çok açık biçimde söylüyorum. Acının en derinden yaşandığı Soma'da bile Yılmaz Özdil bunu söylemiştir diyen bir Allah'ın kulunu bulamassınız, Soma'nın AKP'li belediye başkanı haricinde. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER