ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2014 Cumartesi 16:07

Yiğit Bulut: Yeni dünya düzeninde üç liderden biri...

Yiğit Bulut: Yeni dünya düzeninde üç liderden biri...

Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, yeni dünya düzenindeki 3 büyük liderin kimler olduğunu açıkladı.


Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, yeni dünya düzenindeki 3 büyük liderin ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bulut, Türkevi'nde, Herşey Türkiye İçin Platformu ve ABD İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği (İÜMEZUSA) tarafından düzenlenen "Türkiye'nin 2023 Vizyonu ve Bugünün Türkiyesi" başlıklı konferansta bir konuşma yaptı.

ABD’nin 4 farklı eyaletinde düzenlenecek konferans zincirinin ilk halkasında yer alan New York'taki konferansa, Türk Amerikan toplumu temsilcileri, Ahıska Türkleri ve Türkiye'nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen de katıldı.

Bulut, konuşmasında Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda içinden geçtiği süreci değerlendirerek, ''Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan itibaren ilk defa bağımsız olma denemesi yapıyor" dedi. 1933'ten sonra Türkiye'nin, küresel ve yerel yerleşik düzenin kontrolüne girmeye başladığını belirten Bulut, montaj sanayinden türemiş sermaye, medya ve finansal sistem üçgeninin Türkiye'yi kontrol ettiğini söyledi.

"3 BÜYÜK GÜÇ MERKEZİ..."

Yeni dünya düzeninde 3 büyük güç merkezinin ortaya çıkacağını belirten Bulut, ''Bir tanesi Amerika kıtası. İkincisi İstanbul, Moskova, Kafkasya, Avrasya, Ortadoğu, Afrika ve Balkanları içine alan bölge. Bu bölgenin merkezi İstanbul, Ankara. Üçüncüsü İran, Hindistan, Çin, Japonya'ya doğru uzanan hat'' diye konuştu.

Bulut, yeni dünya düzeninde Avrupa Birliği diye bir güç merkezinin olmadığı görüşünü dile getirirken, ''Türkiye için 2 önemli merkez var. Bir tanesi Amerika, diğeri ise Avrasya'da Rusya. Amerika, Rusya, Türkiye üçgeni kurulduktan sonra Avrupa olmasa da olur. Hala Avrupa'nın bir Merkez Bankası yok, hala bir silahlı gücü yok, insan kaynağı yok. Almanya harici üreten de yok'' değerlendirmesinde bulundu.

" 3 BÜYÜK LİDER..."

Başbakanlık Başdanışmanı Bulut, ''Yeni dünya düzeninde bana göre 3 büyük lider var, Obama, Putin ve Erdoğan. Bu 3 kişi de kendi ülkelerindeki yerleşik düzene karşı durmaya çalışıyor. O kadar kolay değil. Bakın Amerika'da Hüseyin Elbereket Obama isminde biri başkan olacak, yüzlerce yıllık yerleşik düzene karşı çıkacak. Kolay değil. Rusya'da Putin'in yaptığı çok önemli. Türkiye'de de Erdoğan'ın Gezi olaylarından beri bugüne kadar yaptığı çok önemli'' dedi. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER