ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 13:02

Yetenekli gençler, sahne sanatlarına kazandırılıyor

Yetenekli gençler, sahne sanatlarına kazandırılıyor


Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında yürütülen Keşfedilmeyi Bekliyordum Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çukurova Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından sahne sanatlarına ilgisi olan ama imkan bulamadığı için kabiliyetini gösteremeyen gençlerin ortaya çıkarılması için başlatılan 'Keşfedilmeyi Bekliyordum Projesi' kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Halim Tosunlu, dernek üyeleri ve misafirlere projeyi anlatarak, kabiliyetli çocukların derneğe yönlendirilmesini istedi. Tosunlu, projenin koordinatörlüğünü Bayram Çakmak’ın yaptığını ifade ederek, önümüzdeki aydan itibaren de kursun başlayacağını vurguladı. Tosunlu, proje ile kabiliyetli gençlerin titiz bir şekilde tespit edilerek çeşitli kurslar vasıtasıyla yetiştirilip, sahne sanatları sektörüne kazandırılacağını söyledi.

Kursiyerleri seçerken özellikle gelir seviyesi düşük, göç ile Adana’ya yerleşmiş olanlara öncelik tanınacağını ifade eden Tosunlu, “Böylece, dezavantajlı kesime fırsat eşitliği sağlanmış olacak. Tespit edilen 13-30 yaş arası 20 gencimiz 4 ay sürecek Sahne Sanatları Kursuna tabi tutulacak. Kurs sonunda başarılı 15 kursiyer ile eğitime uygun bir tiyatro oyunu Adana seyircisinin beğenisine sunulacak. Ayrıca bu tiyatro eseri basılarak yayın hayatına tiyatro alanında güzel bir önek olarak kazandırılacak. Proje tamamlandıktan sonra da kursiyerlerimizle tiyatro gösterilerimiz devam edecek.” dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER