ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ekim 2013 Salı 13:54

Yeni yasama yılını hapishanede girdi

Yeni yasama yılını hapishanede girdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekillerini tutuklu olmasını sert bir dille eleştirdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılını hapishanede açtıklarını belirterek "Bir milletvekilinin tutuklu olması demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu sadece muhalefetin değil tüm siyasi partilerin ortak görevi olmalıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezası alan Mustafa Balbay'ı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti. CHP'nin tutuklu İzmir Milletvekili Balbay ile görüşen Kılıçdaroğlu, MHP'nin tutuklu Milletvekili Engin Alan'ı da ziyaret etmeyi planlıyordu. Ancak Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Korgeneral Alan, 28 Şubat davasında yargılandığı ve duruşmaya gittiği için görüşme imkanı olmadı.

Sincan Cezaevi'ne gelen bir grup CHP'li de cezaevi önünde 'Andımızı' okuyarak bekledi. Açılan pankartlarda ise "İzmirli'ler tutsak seçmen değildir"; "İzmir'in iradesi Sincan'da tutsaktır" yazıyor. Kılıçdaroğlu ile birlikte görüşmede CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce, Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir de hazır bulunuyor.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılını hapishanede açtıklarını söyledi. Halkın oyuyla seçilen bir milletvekilinin uzun süredir tutuklu olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, 7 milletvekilinin halen tutuklu olduğunu belirtti.

Halkın iradesinin Meclise tam yansımadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, dün açıklanan demokrasi paketinde tutuklu milletvekilleriyle ilgili bir kaç şeyinde olacağını düşündüğünü ancak bunun olmadığını ifade etti.

Balbay'ı çok iyi gördüğünü, çalıştığını ve ürettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, tutuklu bir Parlamenter olarak çalışmak istediğini ve kendilerine düşünceleri konusunda notlar göndereceğini belirtti. Balbay'ın yasa çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini aktaracağını anlatan Kılıçdaroğlu, kendilerinin de bunları Parlamentoya aktaracaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bir milletvekilinin tutuklu olması demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu sadece muhalefetin değil tüm siyasi partilerin ortak görevi olmalıdır." diye konuştu.


 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER