ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 15:20

Yeni Başbakan bugün belirleniyor

Yeni Başbakan bugün belirleniyor

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezinde saat 14.55'te başladı.


AK Parti'de genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna oturacak ismin belirleneceği MYK Erdoğan başkanlığında toplandı. Beş gündür parti teşkilatı ve vekillerin eğilimini değerlendiren Erdoğan, başbakanı açıklayacak. Bu ismin Davutoğlu olması bekleniyor.

MYK TOPLANTISI ÖNCESİ KURTULMUŞ, SORULARI YANITLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti'de genel başkanın belirlenme sürecine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "Bugün Merkez Yürütme Kurulu'nda son karar, son değerlendirmeyi Sayın Genel Başkanımız yapacak ve ondan sonra haftaya ayın 27'sindeki genel kurulda genel başkan olacak arkadaşımız belirlenecek. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah partimiz için, Türkiye için ve bütün İslam dünyası için hayırlı olur" dedi. 

Bir gazetecinin belirlenecek ismin kamuoyuna duyurulup duyurulmayacağını sorması üzerine Kurtulmuş, "Büyük ihtimalle Sayın Başbakanımız gerekli değerlendirmeleri yapacak ve açıklamalar yapılacak" diye konuştu. 

"Yazılı bir açıklama mı bekleyelim?" sorusuna ise Kurtulmuş,"Bilemiyoruz, toplantıdan sonra hep beraber göreceğiz" karşılığını verdi. 

Kurtulmuş, "İstişare süreci gerçekleşmişti, istişarelerin sonuçlarına bakma imkanınız oldu mu?" şeklindeki soruyu ise, "Bugün toplantıda görüşülecek. Sayın Başbakanımız ondan sonra bütün sonucu kamuoyuyla paylaşacak" şeklinde yanıtladı.

MYK ÜYELERİ

Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Hüseyin Çelik, Yasin Aktay, Nükhet Hotar, Abdülhamit Gül, Numan Kurtuluş, Salih Kapusuz Nureddin Nebati, Ekrem Erdem, Haluk İpek,  Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş Mihrimah Selma Satır, Ahmet Aydın, Mahir Ünal, Güldal Akşit ve Zafer Çubuklu.


Ak Parti’nin genel başkanı, 27 Ağustos’ta Ankara  Arena’da yapılacak olağanüstü kongrede seçilecek.

 

ERDOĞAN,MYK TOPLANTISI İÇİN ANKARA'YA GİTTİ

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER