ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2013 Pazartesi 17:47

"Yeni anayasa ile ilgili tıkanıklık var"

"Yeni anayasa ile ilgili tıkanıklık var"

Anayasa çalışmaları ile ilgili sorulara cevap veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den kritik açıklama...


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasanın yazımı sürecinde tıkanıklıklar yaşandığını belirterek, "yeni bir anayasa olmazsa, o zaman anayasa da değişiklikler yaparak yola devam etme imkanları var" dedi.

Gül, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"GENİŞ BİR UZLAŞMA OLMASININ ZOR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye’de yeni bir anayasa yapmak için uğraşıyoruz, aslında 80’de yapılan anayasamız bugünkü Türkiye’ye biraz dar gelmekte, onun için daha modern bir anayasa yapalım diye bütün siyasi partilerin arzuları çerçevesinde bir çalışma başladı. Bu çalışma ile gelinen noktada, çok geniş bir uzlaşmanın olmasının biraz zor olduğu ortaya çıktı ve bir tıkanıklık sözkonusu gördüğüm kadarıyla" ifadelerini kullandı.
Gül konuşmasına şöyle devam etti:

"Dolayısıyla yeni bir anayasa olmazsa, o zaman anayasa da değişiklikler yaparak yola devam etme imkanları var. Türkiye’deki siyasi süreç, demokratik süreç, gayet açık bir şekilde herkesin önünde devam ediyor. Bakalım nihayette partilerimiz neye karar verirlerse o olacaktır. Bugünkü noktada gördüğümüz kadarıyla tamamen yeniden yazılacak bir anayasa ile ilgili bir tıkanıklık var maalesef."

"ÖNEMLİ OLAN AB MÜKTESEBATINI ADAPTE ETMEK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine ilişkin bir soru üzerine ise, "Avrupa Birliği ile ilgili olarak, şüphesiz ki bu bir şart değil, AB ile müzakerelere başlamış olan bir ülkeyiz biz. Burada önemli olan Avrupa Birliği müktesebatını Türkiye’ye adapte etme konusu. Bu konuda da gerek meclisimiz, gerek hükümetimiz, gerekse bütün siyasi partilerimiz hepsi çok kararlılar" açıklamasında bulundu.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER