ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 12:29

Yemen'de şiddet olayları: 2 ölü 30 yaralı


Yemen'in kuzey batısındaki Al Menna köyüne Husi birliklerinin düzenlediği silahlı baskında 2 kişinin öldüğü, yaklaşık 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine açıklamalar yapan Yemenli Selefi aktivist Ebu İsmail el-Vadii, Yemen'in kuzey batısındaki Sa'da ilinde bulunan Demac bölgesi yakınındaki Al Menna köyüne dün gece Husi birliklerinin düzenlediği silahlı baskında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 30'a yakın kişinin de yaralandığını açıkladı.
Vadii, Selefi çoğunluklu Al Menna köyünde, yaklaşık 4 bin Yemenli ile yabancı öğrencinin eğitim aldığı Daru'l-Hadis medresesinin bulunduğunu hatırlatarak, baskın sırasında Husilerin mayın, el bombası, makineli tüfek, havan topu ve RPG roket atarı gibi ağır silahları kullandığını ifade etti.

Saldırıda 10 evin yerle bir olduğunu söyleyen Vadii, Husilerin bölgeye gıda ile ilaç girişini engellemesi nedeniyle insani durumun kötü olduğuna dikkat çekti.
Demac bölgesinde Husiler ile Selefi eğilimli gruplar arasında bir süredir devam eden çatışmalarda, şu ana kadar 170'den fazla Selefi eğilimli kişinin öldüğü, 480'den fazla yaralının olduğu iddia edilirken, Husilerin kayıplarına ilişkin bilgi alınamıyor.

Yemen'in kuzey kesimindeki bölgede çatışan Husiler ile Selefi gruplar arasında uzlaşma sağlanması için Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin talimatıyla, ordu yetkililerinin gözetiminde "Arabuluculuk Komitesi" oluşturulmuştu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER