ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 18:22

Yaşlı kadından beş gündür haber alınamıyor

Yaşlı kadından beş gündür haber alınamıyor

İzmir'de Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden habersizce çıkarak kaybolan yaşlı kadından beş gündür haber alınamıyor.


İzmir'de Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden habersizce çıkarak kaybolan yaşlı kadından beş gündür haber alınamıyor. Geçen cuma saat 13.30 sıralarında, Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki evinde kriz geçiren 70 yaşındaki Ayşe Bilir, 112 Acil Sağlık ekibi tarafından hastaneye götürüldü. Yakınları da çokkısa bir süre sonra dakika sonra kendi imkanlarıyla hastaneye gitti. Bu arada nabız, tansiyon ve ateşi ölçülen Bilir, kimseye farkettirmeden yalınayak acil servisten çıkıp kayıplara karıştı. Ayşe Bilir’in bir süredir psikolojik tedavi gördüğünü belirten eşi Remzi Bilir, sağlık görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ayşe Bilir'in kriz geçirmesi üzerine 112 ekibinden yardım istendi. Eve gelen sağlık ekipleri, Bilir'in sakinleşmemesi üzerine iğne vurdu. Ardından sedyeyle ambulansa alarak hastaneye götürmek istedi. Ambulansta refakatçi yeri olmadığı için yakınları, başka bir arabayla hastaneye gitmek zorunda kaldı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen Bilir, güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 14.14.'te içeriye girdi. Nabzı, tansiyonu ve ateşi ölçülen yaşlı kadın, ardından bir süre dinlenmesi ve gözetim altında tutulması için kendi haline bırakıldı. Saat 14.18'de kendine gelen Bilir, görevlilerin önünden yalınayak ve beline takılan metal korseyle acil servisten çıkıp kayıplara karıştı. Hastaneye gelen Remzi Bilir ve yakınları ise bir süre sonra eşinin kaybolduğunu öğrendi. Hastane çevresine bakan yakınları, sadece beline takılan korseyi buldu.

Hastane yönetimini suçlayan Remzi Bilir, ihmali olan sağlık görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eşinin hayatından endişe ettiğini belirten Bilir, yaşadıkları mağduriyeti anlattı ve derhal bulunmasını istedi.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER