ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:57

Yaşar Yazıcıoğlu açıklama yaptı

Yaşar Yazıcıoğlu açıklama yaptı


İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon davasında tutuklu sanık eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un savunma tanığı olarak dinlenmesi istenen Yaşar Yazıcıoğlu, mahkeme tarafından dinlenmeyince Silivri Cezaevi çıkışında basın açıklaması yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının duruşmasında tutuklu sanık Hurşit Tolon'un avukatları, Yaşar Yazıcıoğlu'nun duruşma salonu dışında hazır olduğunu ve savunma tanığı olarak dinlenmesini talep etti. Ancak mahkeme, daha önceki oturumda tanık dinletmeye ilişkin verdikleri ara karar doğrultusunda Yazıcıoğlu'nun da dinlenmesi yönündeki talebi reddetti. Önceki kararda şimdiye kadar dinlenen 57'si savunma tanığı olmak üzere toplam 151 tanığın dinlendiği ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için bu kadar tanık dinlenmesinin yeterli olduğuna hükmedilmişti. Ayrıca sonradan 800 civarında savunma tanığı isminin mahkemeye sunulduğu belirtilen kararda, bu tanıkların dinlenmesi de davayı uzatmaya yönelik olarak değerlendirilmiş ve sonuca doğrudan etkisi olmayacağı gerekçesiyle dinlenmeleri yönündeki talepler reddedilmişti.

Bugünkü duruşmada tanık olarak dinlenmesi istenen Yazıcıoğlu da mahkeme tarafından dinlenmeyince öğle saatlerinde duruşmaya verilen ara sırasında Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı. Ergenekon davasının önemine değinen Yazıcıoğlu, "Tanıklık yapacağım konu, Tolon paşanın kaderiyle ilgili bir konu. Çünkü, mahkeme devamlı surette bu tanık olduğum ve anlatacağım mesele üzerinde dönüp dolaşıp duruyor. Ancak böyle önemli olan bir insanın kaderiyle doğrudan alakalı olan bir durumda mahkemenin bu benim tanıklığımı kabul etmemesi gerçekten büyük bir hukuk skandalıdır." iddiasında bulundu.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER