ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2017 Salı 14:44

"Yaşananlara 'kontrollü darbe' diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var"

"Yaşananlara kontrollü darbe diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var"

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Yaşananlara 'kontrollü darbe' diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var" dedi.


AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un 1. yılını geride bırakırken o gece her biri destan yazan şehit ve gazileri minnet ve şükranla yad etti.

Bütün vatandaşların bu millete diz çöktürülemeyeceğini, milletin teslim alınamayacağını bir kez daha dosta ve düşmana gösterdiğini ifade eden Yıldırım, milletin yazdığı bu destana destek veren her partiden milletvekillerini saygı ve sevgiyle selamladı.

Yıldırım, Tunceli'de geçtiğimiz haftalarda PKK tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.

 

Birkaç gün önce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan baba Ömer Mazlum ve oğlu Musa Mazlum'a da Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, dün yaylada hayvanlarını otlatırken hiçbir şeyden haberi olmayan Tayyip Fidan isimli vatandaşı da alçakların katlettiğini anımsattı.

"Yaşananlara 'kontrollü darbe' diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var"

Bu milletin esir alınamayacağını, istiklali uğruna tankların üzerine yürüdüğünü, canı pahasına vatanını savunduğunu dile getiren Yıldırım, "Kim bu gerçekleri görmeyerek milletin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kastederse millet onlardan öyle bir hesap sorar ki... Maalesef 15 Temmuz'u anlayamayan içine sindiremeyen milletimizin şanlı direnişine leke sürmeye çalışanların olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Kendi yaptıklarını masum gösterip milletin vatan savunmasına gölge düşürmeye çalışanların bulunduğunu ifade eden Yıldırım, kendi korkularını saklayıp milletin cesaretini görmezden gelenlerin olduğunu söyledi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşananlara 'kontrollü darbe' diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. Biz, bize söylenenlere bir yere kadar müsamaha gösteririz ancak o gece vatanı için can veren şehitlerimize haksızlık edilmesine asla izin vermeyiz. Gazilerimize, sokağa dökülen milyonlarca insanımızın mücadelesine gölge düşürmeye kimsenin hakkı da haddi de yoktur. Bunu yapanlar millete karşı en büyük ayıbı işliyor. Başta ana muhalefet partisi Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu ayıbı işleyenlerin millete özür borcu var, şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize özür borcu var."

Yıldırım, 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütünün, Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret aldığına dikkati çekerek, "ana muhalefet partisi başkanının yol yorgunu olduğunu, bazı şeylerin farkında olamayabileceğini" kaydetti.

"Kandil'e ve Pensilvanya'ya tutsak olanlara yüz vermek..."

Türkiye'nin geleceğe doğru uzanacağı kardeşlik yollarına çukur kazanların, milleti sokağa çağırıp kardeşi kardeşe kırdıranların, 16 yaşındaki yavrunun katili olanların o yürüyüşte özgürlük talep ettiklerini hatırlatan Yıldırım, Kandil'e ve Pensilvanya'ya tutsak olanlara yüz vermenin şehitlerin ruhunu incitmek anlamına geldiğini söyledi.

Yıldırım, "Böyle giderse ana muhalefet partisi, sözde adalet mitinglerini övmek için gizli gizli hayranlık duydukları AK Parti mitinglerinin fotoğraflarını kendilerine aitmiş gibi paylaşmaya devam edeceklerdir." diye konuştu.

Milletin, cumartesi gecesi o fotoğrafı çok net verdiğini aktaran Yıldırım, "milli birlik ve beraberliği yansıtan o fotoğrafın, 6 milyon insanın gelecek, kardeşlik için hep bir ağızdan haykırdığı gecenin fotoğrafı olduğunu" söyledi.

Yıldırım, "Türkiye'de 15 Temmuz'u referans almadan yapılacak her siyasi değerlendirme, deyim yerindeyse, yok hükmündedir." dedi.

15 Temmuz'un üzerinden bir yıl geçtiğini, devlet, siyaset ve sivil toplumun bu yıl dönümü vesilesiyle 15 Temmuz üzerine yeniden düşünme imkanı bulacağını anlatan Yıldırım, 15 Temmuz'un, siyaset kurumunun ve devletin topluma borçlandığı, yükümlülük altına girdiği tarihi bir dönem olduğunu vurguladı.

OHAL İnceleme Komisyonuna itiraz başvuruları

Başbakan Yıldırım "(OHAL İnceleme Komisyonu) Dün itibariyle komisyona başvurular başladı. Sadece dün, günün sonuna kadar 3 bin 28 başvuru yapılmış, 1189'u Valilik ve kurumlarca onaylanarak işleme girmiştir. Toplam başvuruların, mükerrer başvuruları da dikkate aldığınızda, 120 bin civarında olacağını düşünüyoruz."  diye konuştu.

"Hasarlarla ilgili gereken yapılacak"

Başbakan Yıldırım, grup toplantısının ardından, İstanbul'daki şiddetli yağışla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki yağışın büyük, beklenmeyen çok aşırı bir yağış olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Ama belediye ve valilik iyi bir işbirliği içerisinde işi, krizi yönetiyor. Ana arterlerde bazı su birikintileri falan var. Araç trafiğine kısıtlama getirdiler. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş. Kısa zamanda anormal bir yağış düşüşü böyle bir durumu ortaya çıkardı. Doğacak hasarlarla ilgili gereken de yapılacak." Başbakan Yıldırım: Hasarlarla ilgili gereken yapılacak
 Başbakan ve AK Parti Grubu Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısının ardından, İstanbul'daki şiddetli yağışla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki yağışın büyük, beklenmeyen çok aşırı bir yağış olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Ama belediye ve valilik iyi bir işbirliği içerisinde işi, krizi yönetiyor. Ana arterlerde bazı su birikintileri falan var. Araç trafiğine kısıtlama getirdiler. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş. Kısa zamanda anormal bir yağış düşüşü böyle bir durumu ortaya çıkardı. Doğacak hasarlarla ilgili gereken de yapılacak."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER