ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2012 Cuma 19:42

YAŞ öncesi dikkat çeken görüntü!

YAŞ öncesi dikkat çeken görüntü!

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i kendi makam aracına aldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kış dönemi toplantısı sona erdi.
     
Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı Genelkurmay Başkanlığı'ndan saat 19.10'da ayrıldı.
     
Yaklaşık 5 buçuk saat süren YAŞ toplantısına, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları ve diğer komuta kademesi katıldı.

ERDOĞAN ANITKABİR DEFTERİNİ İMZALADI

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, Aslanlı Yol’un başında komutanlar tarafından karşılandı.

Şura üyeleri, Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında, üzerinde ”YAŞ üyeleri” yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol’dan yürüdü.

Erdoğan’ın, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Erdoğan başkanlığındaki heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, deftere
yazdıklarını yüksek sesle okudu.

Başbakan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

”Yüksek Askeri Şura Kış Dönemi çalışmaları vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i bir kez daha hürmet ve şükranla yad ediyoruz.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine olan inancımızla, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023’te Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmek için azimle çalışıyoruz.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, kutsal vatanımızın bölünmezliğini, aziz milletimizin kardeşliğini korumak ve güçlendirmek için çok boyutlu ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Milletimizin güven ve desteğiyle Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç haline gelmesinin önündeki engelleri bir bir aşıyoruz.

Büyük Türkiye hedefine ulaşabilmek için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bakımdan güçlü ve donanımlı olması gerektiğine inanıyor, bu çerçevede savunma sanayimizin gelişmesine özel önem veriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunun milli kaynaklarımızla üretebilir hale gelmesini hedefliyor, bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmaların başarılı sonuçlar vermesinden memnuniyet duyuyoruz.

Bu sürecin önemli bir unsuru olarak gerçekleştireceğimiz 2012 Kış Dönemi Yüksek Askeri Şura’sının ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diler, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Ruhun şad olsun."

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN YEMEK

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri onuruna öğle yemeği verdi.
    
Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Koray Ertaş katıldı.
    
Yemek basına kapalı gerçekleşti.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER