ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2013 Çarşamba 19:59

Yargıtay, başörtüsü avcısını affetmedi

Yargıtay, başörtüsü avcısını affetmedi

Başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çeken profesörün cezası Yargıtay tarafından onandı.


Yargıtay, başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çekerek özel hayatın gizliliğini ihlal ve eğitim öğretim hakkını engelleme suçlamasıyla yargılanan Ege Üniversitesi (EÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'ye, İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği 2 yıl 1 aylık hapis cezasını onadı.

Ege Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Fatma Nur Gidal, eğitim hakkını engellediği iddiasıyla 2011 yılında EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında dava açmıştı. İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 13 Eylül 2012 tarihinde davayı karara bağladı. Hakim Yahya Kesim, sanık Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astroloji Bölümü öğretim üyesi olduğu halde, aynı fakültenin Matematik Bölümü öğrencisi Fatma Nur Gidal'ın, 2011 yılında hukuka aykırı bir şekilde eğitim ve öğretim hakkını engellediğinin anlaşıldığını belirterek, TCK 112\1-b maddesine göre ve suçun işleniş şekli, suçun işlendiği yer, suç kastının yoğunluğunu artırım nedeni sayarak, temyiz yolu açık olarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle ceza 1/6 oranında indirilerek temyiz yolu açık olarak 2 yıl 1 aya indirildi. Sanık Pekünlü'nün avukatı Murat Ülkü, kararı temyiz etti. Yerel mahkemenin kararını görüşen Yargıtay 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Prof. Dr. Esat Renan Pekünlü'ye verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezasını onadı. Karar, mahkemeye geldikten sonra Pekünlü'nün cezasını çekmesi için infaza verilecek. Benzer suçlamalarda Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında dört kız öğrencinin şikayetiyle açılan ikinci bir dava ise devam ediyor. Pekünlü hakkında, eğitim ve öğretimin engellenmesi suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER