ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Eylül 2014 Pazartesi 15:57

Yargıtay Başkanı Alkan ve üyeler, Anıtkabir’i ziyaret etti

Yargıtay Başkanı Alkan ve üyeler, Anıtkabiri ziyaret etti

Yargıtay üyeleri, 2014-2015 yılı Adli Yıl açılış töreni dolayısı ile Anıtkabir’i ziyaret etti.


Yargıtay üyeleri, 2014-2015 yılı Adli Yıl açılış töreni dolayısı ile Anıtkabir’i ziyaret etti. Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Anıtkabir Özel Defteri’ne "Gösterdiğiniz ilkeler ışığında ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için kuvvetler ayrımını hayata geçirmek, yargı bağımsızlığını sağlamak ve hukukun üstünlüğü ilkesini gerçekleştirmek azim ve kararlılığındayız." diye yazdı.

Yargıtay Başkanı Alkan başkanlığındaki heyet, ilk olarak Aslanlı Yol'da yürüdü. Ardından Başkan Alkan, Yargıtay üyeleri adına Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üyeler merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başkan Alkan burada Anıtkabir Özel Defteri'ni yazarak imzaladı. Alkan, şunları kaydetti: "Yüce önder Atatürk, 2014-2015 adli yılı açılışı nedeni ile Yargıtay olarak manevi huzurundayız. Gösterdiğiniz ilkeler ışığında ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için kuvvetler ayrımını hayata geçirmek, yargı bağımsızlığını sağlamak ve hukukun üstünlüğü ilkesini gerçekleştirmek azim ve kararlılığındayız. Kararlarımızla adalet duygusunu tatmin ederek toplumda huzur ve güven ortamını sağlayan, insanı hukukun merkezine yerleştiren, hak ve özgürlüklerin güvencesi olan bağımsız bir yargı düzenine ulaşılması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğimizi beyan ediyor, yeni adli yılın milletimize ve tüm yargı çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun."

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER