ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 11:22

Yanukoviç, Amerikalı senatörlerle görüştü


Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in, Kiev'de temaslarda bulunan ABD Senatosu üyesi John McCain ile Senato Avrupa ile İlişkiler Alt Komisyonu üyesi Christophe Murphy ile bir araya geldiği ve Amerikalı senatörlere hükümet karşıtı göstericilerin güç kullanarak dağıtılmayacağını söylediği bildirildi.
Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın dün akşam yapılan görüşmeyle ilgili açıklamasına göre, Yanukoviç'in senatörlerle görüşmesinde Ukrayna'daki son gelişmeler ve ülkenin dış politika kararları ele alındı.
Görüşmede, Bağımsızlık Meydanı'ndaki göstericilerin güç kullanılarak dağıtılmayacağını kaydeden Ukrayna Devlet Başkanı, hükümetin halkın barışçıl gösteri hakkının korunması için gerekenleri yapacağını söyledi.
30 Kasım'da yaşanan olayların şeffaf ve adil şekilde inceleneceğini kaydeden Yanukoviç, ülkesinin Avrupa ile entegrasyon eğiliminin ve ulusal çıkarlarının değişmezliğine vurgu yaptı.
Amerikalı senatörler ise görüşmede barışçıl göstericilere karşı güç kullanılmayacağını umduklarını ifade ettiler.
Amerikalı Senatör John McCain, Kiev'deki temaslarının birinci gününde Bağımsızlık Meydanı'ndaki göstericileri ziyaret etmiş, aynı gün Batkivşçina (Vatan) lideri Arseny Yatsenyuk, Svoboda ( Özgürlük) lideri Oleg Tyagnibok ve UDAR (Darbe) lideri Vitaliy Kliçko ile görüşmüştü. McCain, Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara ile de bir araya gelerek son siyasi gelişmeleri değerlendirmişti.
Ukrayna'da Avrupa Birliği ile serbest ticareti de öngören Ortaklık Anlaşması'nın askıya alınmasının ardından başlayan gösterilerin merkezi olan Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı, olayların başladığı günden itibaren AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un da aralarında bulunduğu çok sayıda Avrupalı politikacı tarafından ziyaret edildi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER