ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 23:22

"Yanan okulda eğitimin aksamaması için ne gerekiyorsa yapılacak"

"Yanan okulda eğitimin aksamaması için ne gerekiyorsa yapılacak"


Muğla Valisi Fatih Şahin, çıkan yangında tamamen yanan Fethiye Karaçulha Çok Programlı Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Şahin, hafta sonuna kadar eğitim öğretime ara verilen okulda eğitimin aksamaması için bütün alternatifleri kullanacaklarını söyledi.

        Dün öğle saatlerinde elektrik direğinde meydana gelen kaçak nedeniyle çıkan yangında, Karaçulha Çok Programlı Lisesi'nin prefabrik olan ek bloğu tamamen yanmıştı. 874 mevcudu bulunan prefabrik okulda öğrenciler öğretmenlerin erken uyarısı sonucu yangından yara almadan kurtulmuştu.

        Muğla Valisi Fatih Şahin, 8 derslikli bloğu küle çeviren yangın sonrası bugün Karaçulha Çok Programlı Lisesi'ne gelerek incelemelerde bulundu.

        İnceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, yangında can kaybı olmamasının öğrenci ve öğretmenlerin kısa sürede tahliye edilmelerinin sevindirici olduğunu belirtti. 174 öğrencinin taşımalı olarak geldiği okulda eğitim ve öğretimin aksamaması için acil alternatiflerin devreye sokulacağını anlatan Şahin, "Moral bozucu tüm etkileri de ortadan kaldırmak için öğrencilerin rehabilite edilmeleri gerekmektedir. Kurumlarda ve özel sektörde böyle afetler karşısında tedbirimizi iyi almak zorundayız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullar kapanana kadar öğrencilerin nerelerde eğitimlerine devam edecekleri konusunda çalışmalarına devam ediyor, daha sonrasında ise kalıcı çözümler yapılacak." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER