ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 14:33

Yalman: Darbe planlarını duymadım

Yalman: Darbe planlarını duymadım

Aytaç Yalman, iddia edilen darbe planlarını duymadığını söyledi.


Balyoz davasında tanık olarak dinlenen eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, iddia edilen darbe planlarını duymadığını söyledi. Yalman, yeniden yargılama ile tanıklık fırsatı verildiği için mahkemelere teşekkür etti.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Yalman’ın kimlik tespiti yapıldı.
Mahkeme Başkanı, “Balyoz, Çarşaf, Sakal, Oraj ve Suga gibi planlardan bilginiz var mı?” sorusunu sordu. Yalman bu soruya cevap vermeden önce, “Bana tanıklık yapma fırsatı veren Anayasa Mahkemesi’ne ve mahkemenize şükranlarımı sunarım. Değerli silah arkadaşlarıma da sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Yalman’a dava konusu iddia edilen darbe planları ile ilgili neler bildiği soruldu. Yalman, “Balyoz planı ile ilgili istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim bu konuyu. Bu konu ile ilgili bu hareketin engellenmesi hususunda girişimim olmadı.” cevabını verdi. Yalman, Balyoz dışındaki Oraj, Suga, Çarşaf, Sakal gibi planları da duymadığını belirtti. Üye hakimin, “2013 yılında Vatan gazetesine bir demeç vermişsiniz?” demesi üzerine Yalman, “Ben Vatan gazetesine demeç vermedim.” dedi.

Duruşma savcısının “Seminerde yapılan faaliyetlerin raporu geliyor muydu size?” sorusuna Aytaç Yalman, “Bana gelmedi.. 1. Ordu komutanlığında da olabilir kara kuvvetleri komutanlığında da olabilir ama bana gelmedi. Seminerden haberdarım. Semineri ben istedim. Ancak katılamadım. O dönemde siyasi ve askeri yoğunluk vardı. Seminerin yapılması emrini ben verdim ancak gidemedim.” şekinde cevap verdi. Savcının, “Seminere ilişkin ses kayıtlarını ne zaman öğrendiniz?” sorusu üzerine Yalman, basından öğrendiğini söyledi. Yalman’a avukatlar ve sanıklar soru sormadı. Yalman’ın ifadesi 15 dakika sürdü. Özkök ve Yalman, tanıklığın ardından adliyeden ayrıldı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER