ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Mart 2014 Cuma 18:38

Yalçın Akdoğan'dan 'Öcalan kanser' iddiasına yanıt

Yalçın Akdoğandan Öcalan kanser iddiasına yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, gündeme ilişkin A Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.


A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularının yanıtlayan Akdoğan, Öcalan'ın sağlık durumu ile ilgili iddiaları yalanlarken, İŞİD'in askerlerini Süleyman Şah Türbesi'nden çekmesi konusunda Türkiye’yi tehdit eden açılmalarına karşılık da saldırı olursa buna kayıtsız kalmayız dedi.

ÖCALAN’IN SAĞLIK DURUMU İYİ

Öcalan’ın sağlık durumu ile ilgili iddialar paralel yapının uydurması. Bu eski bir konu. Doktorlar zaman zaman adaya gidip rutin olarak adaya gidip bir takım tetkikler yapıyorlar. Bu tetkikler üzerinden yapılan bir spekülasyon bu. Kanser olduğu kesinlikle doğru değil. Çok bayat ve eski bir uydurma bu. Öcalan’ın sağlık durumu iyi, kanser olma gibi bir durumu da söz konusu değil. Rutin tetkikler sırasında üretilmiş bir spekülasyon bu.

TÜRKİYE TEHDİTLERE PAPUÇ BIRAKMAZ

Terör örgütlerinin açıklamalarını çok ciddiye alarak onlara kendimizi endekslememizi ben çok doğru bulmam Her gün pek çok terör örgütünün tehditleri açıklamaları hakaretleri oluyor. Bunları çok fazla ciddiye alıp kendimizi bunlara endekslememiz doğru olmaz. Ama neticede oradaki türbe bizim türbemizdir topraklar Türkiye topraklarıdır, vatan parçası sayılır. Orada bayrağımız dalgalanmaktadır Türkiye bu tür kuru gürültülere pabuç bırakmaz ve vatan bizim için ne kadar kutsalsa oradaki toprak parçamız da bayrağımız da bizim için kutsaldır.

Ben bir saldırı olmamasını temenni ederim ama olması durumunda biz kayıtsız kalamayız Oraya operasyon varsayımı terör örgütünün tehdidini ciddiye almak demektir. Bu yüzden ben bunu değerlendirmek istemiyorum. Bunların tehditleri üzerinden varsayım üreterek elimizi açık etmek de doğru olmaz diye düşünüyorum.

KILIÇDAROĞLU PARALEL YAPININ ÜFLEMESİYLE KONUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye açıklamasını da yorumlayan Akdoğan; Bunları neye dayanarak söylüyor, çok sorumsuzca bir açıklama. Türkiye kabile devleti değil, Türkiye’de bu işlerin nasıl olacağı bellidir. Sınır ötesine asker gönderme, askeri operasyonları yapma süreçlerin nasıl işleyeceği bellidir. Bu tür spekülatif bilgiler üzerinden siyasi yorum yapmasını, uyarılarda bulunmasının ben çok doğru bulmuyorum. Ama Sayın Kılıçdaroğlu bu sıra bir istihbarat şebekesi gibi davranan bir yapının üflemeleriyle hareket ettiği için herhalde onlar böyle spekülatif üflüyorlar ki, o da siyasetini bunun üzerine inşa etmiş durumda. Aylardır muhalefet konuşuyor, ama bir proje bir politika ortaya koydukları yok seçim olmasına rağmen. Kullandıkları bütün şeyler paralel yapının kendilerine servis ettikleri yalan yanlış bilgiler üzerinden. Karşıdakinin kötüleme üzerine siyaset yapılmaz, siz kendiniz var olacaksınız. Kendi politikanızı projenizi anlatacaksınız. Bu yüzden bu tür şeyler de paralel yapının üflemesiyle ona değerlendirme yapılan spekülatif şeyler diye düşünüyorum ben.

“Operasyon olursa yerel seçimler ertelenir” iddialarını da yanıtlayan Akdoğan “Bu af türü tartışmalar, seçimler ertelenecek türü tartışmalar kamuoyunda ciddi rahatsızlıklara sebep olur. Ben bunların konuşulmasının doğru bulmam. Böyle bir durum da yok, bunu gerektirecek bir ortam da yok bu yüzden bunlara hiç itibar etmemek lazım.” dedi.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER