ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2013 Perşembe 04:19

Yakıp yıkan vandallara Gezi Parkı faturası

Yakıp yıkan vandallara Gezi Parkı faturası

Gezi Parkı gösterileri göstericilere pahalıya patladı. Kamu malına zarar vermekten para cezasına çarptırıldılar.


İzmit'teki Gezi Parkı gösterileri nedeniyle gözaltına alınan on genç tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. 'Memura mukavemet, direnme, yaralama ve kamu malına zarar vermek'le suçlanan gençlere bir de 14 bin 450 TL'lik çakıl taşı, granit döşeme ve çim saha faturası çıkarıldı. Twitter ve Facebook'ta eyleme destek verenler ise tutuksuz yargılanmak üzere savcılıkça serbest bırakıldı.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre; İzmit'te, 31 Maylıs'ta başlayıp 3 Haziran'a kadar devam eden gösterilere katılan Çağlar Özkan, Okan Başal, Yağız Senem, Fatih Daşğın, Arman Çağan, Uğur Akalın, Yankı Subaşı, Yeşim Çakmak, Hazal Korkmaz ve Samet Mithat Aslan gözaltına alınmıştı. Gençler bugün tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi. Gençlere "memura mukavemet, görevi yaptırmamak için direnme, memuru yaralama ve kamu malına zarar" suçlamaları yöneltiliyor.

Polise yumurta attıkları, Twitter ve Facebook'ta eylemleri düzenledikleri, Başbakan Erdoğan ve polise hakaret ettikleri iddia edilen göstericiler ise tutuksuz yargılanmak üzere savcılıktan serbest bırakıldı.

Bu arada polis gösteriler sırasında 40 metrekarelik granit taşı, 12 metrekarelik çakıl döşeme, 700 metrekarelik çim alan ve bir krom tabelanın zarar gördüğünü, toplam zararın 14 bin 450 TL olduğunu tutanak altına aldı. Ayrıca Cumhuriyet Parkı'ndaki levha ve duvarlara "Tayyip bize gaz yok mu?", "Kimyasal Tayyip", "Diren Gezi Parkı", "Her yer Taksim her yer direniş", "Tek yol devrim", "anarşi işareti" ve " AKP go home" sloganları da tutanak altına alındı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER