ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2014 Cuma 23:46

Yağmur ve hafta sonu: Trafik felç

Yağmur ve hafta sonu: Trafik felç

İstanbul’da Cuma trafiğine bir de aniden bastıran yağış ve dolu eklenince trafik felç oldu. Gece geç saatlerde de devam eden yağmur hayatı olumsuz etkiliyor...


İstanbul’da gece saatlerinde başlayan yağmur etkili oldu. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar başlarına aldıkları ceket ve poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Son günlerde yaz sıcaklıklarının yaşandığı İstanbul’da gün içinde aniden bastıran sağanak yağmur hazırlıksız yakalananları ıslattı. Gece saatlerinde tekrar bastıran yağmur, Taksim ve İstiklal Caddesi’ne dolaşmaya gelenleri de hazırlıksız yakaladı. Bazı vatandaşlar saçak altlarına sığınırken, bazıları da şemsiye ve poşetlerle korunmaya çalıştı.

Yağmur nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı.

İşte İstanbul'un yağmur ile sınavı:

Öğle saatlerinde ise Anadolu yakasında görülen dolu yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dolu taneleri bazı semtlerde maddi hasara neden oldu.

Sosyal medya kullanıcıları da dolu ile ilgili çok sayıda mesaj paylaştı.

Bazı kullanıcılar insanların dolu yağışından etkilendiğini ve bazı vatandaşların bayıldığını yazdılar.

AVRUPA YAKASINDA İNANILMAZ YAĞIŞ

Anadolu Yakası'ndaki dolu yağışının ardından Avrupa Yakası'nda da çok şiddetli yağmur ve dolu yağışı başladı.

Yağış nedeniyle adeta göz gözü görmedi. Birçok yerde su baskını yaşandı.

ESKIŞEHİR'DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU

Eskişehir’de öğleden sonra kısa süre yağan ceviz büyüklüğündeki dolu hayatı olumsuz etkiledi. Dolu nedeniyle merkeze bağlı Çukurhisar Mahallesi’nde bazı ev ve işyerleri ile bazı araziler zarar gördü. Bazı evlerin camları kırıldı, otomobiller ile evlerin çatılarındaki güneş enerji sistemleri hasar gördü.

Tepebaşı ilçesine bağlı Çukurhisar beldesinde öğleden sonra dolu yağdı. Aniden bastıran ve yaklaşık 5 dakika süren adeta dolu, vatandaşlar arasında paniğe neden olurken, hayatı da olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğündeki dolu toprağa beyaz örtü gibi kapladı. Bazı ev ve işyerlerin ile ekili arazilere zarar verdi. Bazı ev ve işyerlerinin camları dolu nedeniyle kırıldı. Bazı otomobillerin camları ile evlerin çatılarındaki güneş enerji sistemleri hasar gördü.

Tepebaşı Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerin, dolu sonrası bölgeye gittikleri ve hasar tespit çalışmasına başladıklarını belirtildi. 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER