ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 12:02

Vekilin o iddiası çürütüldü

Vekilin o iddiası çürütüldü

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes TBMM çatısı altında büyük bir skandala imza attı.


CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Kobani bahanesi ülke genelinde yapılan PKK yandaşlarının saldırılarıyla ile ilgili basın açıklaması yaptı.

TBMM'de basın açıklaması yapan CHP'li Özkes büyük bir cehalete imza attı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılında hazırladığı not defterinde Hz. Peygamber'in mührünü kullanılarak IŞİD'e destek vermekle suçladı.

Özkes şunları söyledi: IŞİD'in kullandığı mühür Hz. Muhammed'in mührü değildir. Hz. Muhammed'in orijinal mühründe peygamberimizin adı yukarıda, ortada resul en altta da Allah'ın adı yazılıdır. Daha sonra çıkan mühür ise sonradan kullanılmaya başlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı IŞİD'in ortaya çıktığı 2013 yılının Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterinde bu mühür kullanılmıştır. 25 yıldır Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayan Diyanet neden tam da IŞİD'in ortaya çıktığı bir dönemde bunu kullanmıştır, meseleyi taktirlerinize bırakıyorum."

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Kıpti Kavmi'nin Reisi Mukavıs'a gönderdiği "İslam'a davet" mektubu Topkapı Sarayı'ndaki Kutsal Emanetler bölümünde muhafaza ediliyor ve sadece Ramazan aylarında sergileniyor. Peygamber Efendimiz'in mührü de mektubunda açık şekilde görülüyor.

Peygamber Efendimiz'in mührü ile ilgili rivayet edilen Hadis-i Şerifler ise CHP Milletvekili İhsan Özkes'in iddialarını yalanlıyor. Buhari'de de geçen, Enes b. Malik'in rivayetine göre "Resulüllah'ın yüzüğünün kaşındaki yazı üç satır nakşedilmişti. "Muhammed", "Rasul" ve "Allah" lafzı ise ayrı ayrı satırlarda yazılıydı. Diğer sahabiler tarafından da nakledilen rivayete göre, üç satır olan yazının alttan yukarıya doğru okunuşu "Muhammed Resulüllah" şeklindedir.

Yeni Şafak 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER