ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 14:28

Van'da 'Madde Bağımlılığı'na karşı ortak hareket edilecek

Vanda Madde Bağımlılığına karşı ortak hareket edilecek

Uyuşturucu kullanım yaşının 11'e düştüğü Van'da, 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu' kuruldu. Komisyon, kentteki tüm kurumları ziyaret ederek ortak mücadele çağrısı yapacak.


Van'da yapılan araştırmada uyuşturucu kullanım yaşı 11'e kadar düşerken, kentte uyuşturucu madde kullanan kişi sayının ise 30 bine dayandığı belirtiliyor. Bu sorunun çözülmesi ve önlem alınması için çalışmalar başlatan Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, belediye bünyesinde kentteki sivil toplum örgütlerinin de katılımını sağlayacak bir mücadele yöntemi ortaya koldu. ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu’nu kuran Büyükşehir, üçüncü kez biraraya gelerek çalışmalarına hız verdi.

Gerçekleştirilen toplantıda madde bağımlılığı konusunda ortak bir dil oluşturulması ve ortak hareket edilmesi konuları masaya yatırıldı. Yapılan toplantıya iki psikolog, bir avukat, 2 sağlık hizmetleri uzmanı, bir ATT ve üç psikolojik danışman yer aldı. Yapılan toplantının sonunda ise ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu’ kent genelindeki bütün sivil toplum örgütleri, oda, sendika ve kurumların ziyaret edilmesi, destek istenmesi ve ortak mücadele edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Koordinasyon kısa bir süre sonra kentteki tüm kurumlarla görüşerek, yol haritasını belirleyecek.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER