ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ekim 2014 Salı 21:55

Validen ’’provokasyon’’ uyarısı !

Validen provokasyon uyarısı !

Şırnak’ta IŞİD’in saldırıları bahane edilerek çıkan olay devam ederken, Şırnak Valisi Hasan İpek provokasyonlara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.


IŞİD’in saldırılarını protesto eden göstericiler tencere, tavalarla ve ışık kapatma eylemi yaparken, saldırıları bahane eden bazı gruplarda sokaklarda olaylar çıkardı. Yola barikat kurup kimlik kontrolü yapmak isteyen yüzü kapalı gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, kentte gerginliğin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan Şırnak Valisi Hasan İpek provokasyonlara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vali İpek, "Son zamanlarda, Kobani (Aynel Arap) de, IŞİD terör örgütünce gerçekleştirilen saldırılar sonucunda zor durumda olan Kürt kardeşlerimizin yaşadıkları, hepimizin ortak üzüntüsüdür. Bu durum dolayısıyla siz Şırnaklı vatandaşlarımızın hislerinin ve hassasiyetinin farkındayım. Ancak bu olayı bahane ederek ilimizde 90’lı yılları andıran ve çözüm süreci ile bağdaşmayan provokasyon eylemleri görülmektedir. Siz sağduyulu Şırnaklı vatandaşlarımın, bu provokasyonlar ile şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmasını ve destek vermemesini, önemle rica ediyorum" dedi.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER