ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2013 Pazar 01:34

Vali'den 'müdahale' açıklaması

Validen müdahale açıklaması

Müdahale ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Mutlu ise "Yaptığımız çalışma fevkalade düzgün ve kısa sürede sonuçlandı" dedi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'na yapılan müdaleye ilişkin, "Önemli bir kesim Gezi Parkı'nı kendiliğinden terk etti, bu yaptığımız uyarılarla ve bir miktar her zaman ifade ettiğimiz gibi bu gençlerin arasında yer alan marjinal grupların polisimizle bir çatışma pozisyonu oldu" dedi.

Vali Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yaptığı basın açıklamasında, Taksim Gezi Parkı'nda 19 gündür bekleyen ve muhtelif zamanlarda yaptıkları temaslarla eylemlerini ve bekleyişlerini bitirmelerini kendilerinden istedikleri eylemci gruplara yönelik bir müdahalelerinin olduğunu belirtti.

Müdahale öncesi duyuru yaptıklarını anlatan Mutlu, şöyle devam etti:

"Bu müdahalemizi yaparken özellikle yarım saati aşkın bir süre 40 dakikaya yakın Gezi Parkı'nın boşaltılması yönünde önemli duyurular yaptık. Gezi Parkı'nda bulunan, gerek geceleri de kalan gençler, gerekse bugün ziyaret için gelmiş gruplar arasında önemli bir kesim Gezi Parkı'nı kendiliğinden terk etti. Bu yaptığımız uyarılarla ve bir miktar her zaman ifade ettiğimiz gibi bu gençlerin arasında yer alan marjinal grupların polisimizle bir çatışma pozisyonu oldu. Ve bunlara da uygun bir müdahale tarzıyla, kısa süre içinde Gezi Parkı boşaltılmış oldu. Dolayısıyla Gezi Parkı'yla ilgili yapmış olduğumuz bu çalışmanın fevkalade düzgün, hiçbir sıkıntı oluşmaksızın kısa süre içinde tamamlanmış olması bir memnuniyet oluşturmuştur. Özellikle gençlerin ve yanında bulunan diğer ziyaretçilerin anonslarımıza riayet etmek suretiyle Gezi Parkı'nı boşaltmış olmaları ve sadece bir miktar marjinal grup üyesiyle emniyet güçlerimizin kısa süreli bir müsaderesinin ötesinde de Gezi Parkı'nda herhangi bir sıkıntılı vaka oluşmamıştır."

Gençlerle daha önce yüz yüze temasta bulunduğunu anımsatan Mutlu, "Bunu medyamız da yakinen takip etti, biliyor. Uzun süreli bütün bir gece boyunca, gece 12'den saat 05.00'e kadar, sabaha kadar sürdürdüğümüz bu görüşmelerde münasebetlerin ve sohbetin olduğunu da kamuoyuyla paylaştık" diye konuştu.

Vali Mutlu'nun 29 olarak açıkladığı yaralı sayısı arttı. Son açıklanan yaralı sayısı 44. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER