ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 15:20

Vali Vekili Yüksel: Antalya spor ve kongre turizmini geliştirmeli

Vali Vekili Yüksel: Antalya spor ve kongre turizmini geliştirmeli

Uluslararası Antalya Üniversitesi, ‘turizm ve otelcilikte kariyer seminerleri’ serisine devam ediyor.


Seminere katılan Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, turizmin başkenti Antalya’da spor ve kongre turizminin de geliştirilmesi gerektiğini hatırlattı.

    UAÜ Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün dönem sonuna kadar sürecek seminerlerin ikincisi kampüste gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra ilgi duyan tüm öğrencilere açık olan seminerin bu seferki konuğu Antalya Vali Vekili Recep Yüksel oldu. Antalya’nın turizm haritasını ele alan Vali Vekili Yüksel, perdeye yansıttığı sunum eşliğinde rakamlarla ve istatistiklerle dinleyenlere Antalya ve Türkiye turizmi hakkında bilgiler verdi.

    Sadece Antalya’da 5 yıldızlı otel sayısının 300’den fazla olduğunu hatırlatan Recep Yüksel, bu rakamın turizmin iddialı ülkelerinden İspanya’nın tüm beş yıldızlı otellerinden bile fazla olduğunu vurguladı. Mevzuatla seminerine başlayan Yüksel, ardından Antalya Valiliği’nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

    Antalya’nın, 20 bin 723 kilometre kare yüzölçümü ve 642 kilometre sahil şeridi ile Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Recep Yüksel, "Bu uzunluğun hemen hemen tamamını kullanabiliyoruz. Büyük otellerimiz genelde deniz kıyısında olduğundan Antalya’da turizm politikası bu yönde oluşmuş, yatırımlar bu alanda ağırlık kazanmış. Oysa ideal olan Temmuz ve Ağustos yoğunluğundan eksiltmeden Kasım, Aralık ve Ocak gibi aylarda da turizmi canlı tutabilmektir. Antalya’nın bu potansiyeli var." dedi.

    Antalya’da spor turizminin de geliştirilmeye müsait olduğunu söyleyen ve kışın şehre bin 400 civarında futbol takımının geldiğini ifade eden Yüksel, bununla beraber sağlık ve kongre turizminin de geliştirilmeye müsait olduğunu vurguladı. 1980’de 4 bin 903 turistin geldiğini belirten Recep Yüksel, bu rakamın 2013’te 11 milyon 122 bin 510’a yükseldiğini kaydetti. Türkiye’ye gelen toplam turist sayısının yüzde 31,86’sının Antalya’ya geldiğini ifade Vali Vekili, bu başarı ile tüm Antalyalıların gurur duyduğunu kaydetti.

    Recep Yüksel konuşmasının sonunda Antalya Valiliği’nin, Antalya Tanıtım Vakfı’nın (ATAV), Antalya Kongre Bürosu’nun (ACB) ve sektörün diğer bileşenlerinin birlikte yaptıkları lobi çalışmaları sonucunda bu sene Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği’nin (ICCA) 53. Genel Kurulu’na ev sahipliği yapılacağını hatırlattı.

    Seminer sonunda Turizm Fakültesi hocalarından Dr. Senem Yazıcı, Vali Vekili Recep Yüksel’e katılımından dolayı teşekkür ederek, kendisine plaket takdim etti.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER