ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Eylül 2014 Pazartesi 18:29

Vali veda ziyaretlerine başladı

Vali veda ziyaretlerine başladı

İstanbul Valiliği görevine atanan Vali Vasip Şahin, Malatya’da veda ziyaretlerini başladı. Vali Şahin, 25 Eylül Perşembe günü Malatya’dan ayrılacak.


İstanbul Valiliği görevine atanan Vali Vasip Şahin, Malatya’da veda ziyaretlerini başladı. Vali Şahin, 25 Eylül Perşembe günü Malatya’dan ayrılacak.

Vali Vasip Şahin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı şevket keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyaret ederek, vedalaştı.

Vali Şahin veda konuşmasında, “Malatya”da çalıştığım süre içerisinde esnaflarımızla iyi bir diyalog içerisinde olmaya gayret ettim. Malatya tarihi ve kültürel birikimi ile ahilik kültürünü burada esnafına gerçekten özümsetmiş .Her şeyiyle kültürüyle yaşayan ve yaşatan bir anlayış içerisinde hareket ediyor. Dolayısıyla buradaki esnafta hem çok istifade ettim, hem onları tanımaktan dolayı da çok mutlu oldum. Tabi esnafın, zanaatkarın örgütü olarak da Esnaf Odalarını da valilik hizmetlerinde hep yanımızda bulduk. Bundan dolayı özellikle de sayın başkanımıza TESK Yönetim Kurulu üyemiz Şevket Beye özellikle teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde Esnaf Kredi Kooperatif Başkanımız Ali Beye de gerçekten beyefendiliği ve mütevaziliği ile her zaman yanımızda oldu. Esnafın derdini hem kendi içerisinde çözdü, hem de onlarla ilgili sorunlar varsa ilgili birimlere bölümlere sürekli aktardı Takibini yaptı. Aynı şekilde başkanımızda gayret içerisinde oldu. Bizler de idare olarak imkanlarımız ölçüsünde bu sorunların çözümünde yardımcı olmaya çalıştık. Herkese teşekkür ediyorum. Malatyalılara sizlerin şahsınızda, bütün esnaf sanatkarlara teşekkür ediyorum. Onlardan ziyadesi ile memnun ayrılıyorum. Hepsine selam iletiyorum” dedi.

MESOB Başkanı Keskin ise şunları söyledi, “Başta Sayın Valimizin Malatya’dan ayrılması bizde üzüntüye yol açtı. Ama büyük bir devlet dediğimiz metropol bir şehre, Malatya’dan İstanbul Valisi olmakta bizim Malatyalı esnaf içinde ayrı bir gurur. Sayın valimize burada başarılar diliyorum. İnşallah başarılı olacağına da ben eminim Sayın Valimizin. Sayın Valimiz Malatya’da göreve başladıklarında Ahilik Haftasının kutlanması dönemine denk gelmişti, şuanda da Ahilik Haftasını kutluyoruz ve Sayın Valimiz bu kez Malatya’ya veda ediyor. Geçen gün sayın cumhurbaşkanım da söyledi; ‘Esnafın duasını almak çok güzel bir şeydir.’ Esnafın duası ve Malatya’nın duası her zaman sayın Valim ile beraber olacak. İnaniyorum ki, Sayın Valim hiçbir zaman bizleri ve Malatyalıları unutmayacaktır. Biz de Sayın Valimizi Malatyalılar olarak unutmayacağız. İstanbul’da Malatya’nın yeni kapısı oldu. Tüm esnaf camiası adına Sayın Valimize başarılar diliyoruz, Allah kolaylıklar versin, yolu açık olsun. Biz Sayın Valimizden memnunuz, İnşallah Allah’ta memnundur.”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatife Başkanı Ali Evren ise, “Sayın Valimiz esnaf ve sanatkarımızla yakın ilgi göstermiştir. Zaman zaman sabah saatlerinde esnafları ziyaret ederek, çay ve kahvesini içmiştir. İstanbul’daki görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

Keskin ziyarette Vali Şahin’in Malatya’ya göreve başlarken tavsiye ettiği, “Girişimci Amazonlar” adlı kitap ile birlikte TESK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının ortaklaşa hazırladığı 2 ciltlik Ahilik Ansiklopedisini hediye etti. Evren ise Vali Şahin’e tespih hediye etti.









 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER