ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 13:56

Vali, vatandaşların şikayetlerini yerinde inceliyor

Vali, vatandaşların şikayetlerini yerinde inceliyor


"Tarihî Dönüşüm" projesi kapsamındaki restorasyon ve altyapı çalışmalarını denetleyen Mardin Valisi Turhan Ayvaz, vatandaşların şikayetlerini yerinde inceledi. 1. Cadde'deki tadilat çalışmalarını denetleyen Ayvaz, eksikliklerin giderilmesi için yüklenici firmaya talimat verdi.

Vatandaşların ve esnafın mağduriyetinin giderilmesi, turizm sezonuna hazır olunması için çalışmaların bir an önce bitirilmesini isteyen Vali Ayvaz, mühendis ve müteahhitten bilgi aldı. Halkın daha fazla mağdur edilmemesini isteyen Ayvaz, üç yıldır devam eden altyapı çalışmalarının yüzde 70'inin tamamlandığını, bitirilmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Şehrin 1952 yılına ait eski altyapısının 60 yıl sonra tamamen yenilendiğine dikkat çeken Ayvaz, "Valilik ve belediye işbirliğiyle şehrin suyu, elektriği, kanalizasyonu, telefonu ve atık su tahliyesi tamamen yenilendi. 550 bin metre parke taşı, 200 kilometre su ve kanalizasyon hattı döşendi. Bunlar için şu ana kadar 80 milyon lira harcandı. Uzun vadeli bir proje, elbette bazı sıkıntılar olacak. Çözmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Acele işler hep eksik kalıyor. Vatandaşlarımızdan sabır ve destek bekliyoruz." dedi.

Proje kapsamında mevcut koruma planlarına uygun olarak Mardin kentsel sit alanındaki ana ulaşım yolu olan 1. Cadde ve eski canlılığını büyük ölçüde yitirmiş olan zanaat sokaklarının rehabilitasyonla daha cazip hale getirildiğini ifade eden Vali Turhan Ayvaz, şunları kaydetti: "Hedef, 2023 yılında Mardin'i Avrupa kültür başkenti yapmaktır. Şu an süren çok önemli bir çalışma olan kentsel sit alanının rehabilitasyonuna yönelik olarak valilik ve belediyenin ortaklaşa yürüttüğü 'Eski Mardin Kentsel Dönüşüm' projesiylesit alanındaki uygunsuz beton yapıları yavaş yavaş yıkıyoruz. Tarihî kentin gerçek kimliğine bürünmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Şu ana kadar 140 bina yıkıldı, geriye kalan 430 binayı da 2014 yılına yıkmayı hedefliyoruz. Turizmde istikrarı yakaladık. Ortalama her yıl 1 milyon turist, tarihi kentimizi ziyaret ediyor. Önümüzdeki hafta başlayacak yeni sezonla birlikte Mardin sokakları adeta turist kaynayacak. Şu anda rezervasyonlar iyi durumda."

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER