ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Haziran 2013 Salı 23:56

Vali Mutlu'dan 'telsizli polis' iddiasına yanıt

Vali Mutludan telsizli polis iddiasına yanıt

Molotof atanlar sivil polis mi? Hüseyin Avni Vali Mutlu cevap verdi...


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ''Marjinal gruplar haberleşmek için telsiz kullanıyor. Karşımızda 'benim bir fikrim' var diyenlerin ötesinde 'benim molotofum, telsizim var' diyenler var'' değerlendirmesinde bulundu. Vali Mutlu, telsiz ve silah görüntüsüyle polis olduğu algısı yaratmaya çalışanlar konusunda gereğinin yapılacağını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, valilikte düzenlediği basın toplantısında, sabah saatlerinde Taksim'de yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

'POLİS OLDUĞU ALGISI YARATMAYA ÇALIŞAN EYLEMCİLER VARDI'

Marjinal gruplar haberleşmek için telsiz kullanıyor. Bunlar tabi piyasada da satılabilen kendi amaçları için kullanabildikleri muharebe cihazlarıdır.

Bu marjinal grupların kendi aralarında haberleşebilmek amacıyla bu tür telsizleri temin ettiklerini görüyorsunuz. Mücadele ettiğimiz grupların amaçlarının ne olduğu bu görüntülerle çok daha net şekilde kamuoyuna yansımaktadır.

Karşımızda, 'benim bir fikrim var, benim sözüm var' diyenlerin ötesinde 'benim telsizim var, molotofum var, havai fişeğim var' diyenlere karşı mücadelemiz var. Telsiz donanımlarına kadar var olan bu gruplara karşı mücadelenin ne kadar hassas olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

'UYDUR UYDUR YAZ'

Çok güzel bir halk tabiri var: 'Uydur uydur yaz.' Sosyal medyada provokatif emelleriyle kışkırtan ve kullananlar var. Bunlara karşı duyarlı olmalıyız. Zihinlerimizi bombardımana tabi tutarak, emniyet güçlerimizi sıkıntıya sokan kişilere karşı hep birlikte hassas olacağız.

Sosyal medya üzerinden de dikkatli olmamızı özellikle tavsiye ediyorum. Bunlar ajitasyondur. Polisimiz halkının emrindedir. Emniyetimizin bu şahısları da belirleyerek gereğini yapacaktır. Elinde telsiz, silah görüntüsüyle polis olduğu algısı yaratmaya çalışanlar vardı, onlarla ilgili görüntüler izlenerek, gerekenler yapılacaktır.

MUAMMER GÜLER: "KUYRUKLU YALAN"

İçişleri Bakanı Muammer Güler de molotof atan saldırganların arasında sivil polis olduğuna dair iddialara yanıt vererek "O eylemcilerin arasına polis giremez, kuyruklu yalan. Kamu malına zarar verenler bedelini ödeyecektir" dedi.


CHP Milletvekili Hüseyin Aygün AK Parti'nin provokasyon peşinde olduğunu iddia ederek o resmi tweetter'da paylaştı!


PARTI BiNASINA BASKIN: 70 GÖZALTI

Taksim meydanı'nda polise taş ve molotof kokteyli atan göstericilerin, bayrak ve simgelerini taşıdığı Sosyalist Demokrasi Partisi'nin Beyoğlu'ndaki binasına polis girdi. Özel Harekat polisleri halen binada bulunuyor.

VALİ MUTLU SDP BİNASINDA ELE GEÇİRİLEN TABANCANIN FOTOĞRAFINI YAYINLADI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabında polisin baskın düzenlediği SDP binasında 70 kişinin gözaltına alındığını ve binada çok sayıda kesici alet ve silah ele geçirildiğini açıkladı. Vali Mutlu açıklamalarına ele geçirilen silahların fotoğraflarını da ekledi.

 

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER