ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2014 Perşembe 16:49

Vali Mutlu'dan flaş Okmeydanı açıklaması!

Vali Mutludan flaş Okmeydanı açıklaması!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda bir grup tarafından yapılan izinsiz gösteri hakkında, "Çatışmada da silahla yaralanan 30 yaşında bir genç var. Şu anda ağır yaralı olduğunu biliyoruz ama hastanemiz bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapıyor'' dedi.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIZ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda bir grup tarafından yapılan izinsiz gösteri hakkında, "Özellikle orada görev yapmakta olan bir grup polis memuruna ve şortland araca molotofkokteylli saldırılar olduğu yönünde bilgi aldık. Bu saldırılar sonrasında da bir çatışma var. Çatışmada da silahla yaralanan 30 yaşında bir genç var. Şu anda ağır yaralı olduğunu biliyoruz ama hastanemiz bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapıyor" dedi.

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ordu Günleri"ne katıan Vali Mutlu, bir gazetecinin Okmeydanı'ndaki gösteride yaralılar olduğunu hatırlatması üzerine, görev başında olan emniyet güçleri ile bir grup arasında çatışma meydana geldiğini söyledi.

Aldığı bilgilere göre, çatışmada molotofkokteylli saldırılar olduğunu anlatan Mutlu, "Özellikle orada görev yapmakta olan bir grup polis memuruna ve şortland araca molotofkokteylli saldırılar olduğu yönünde bilgi aldık. Bu saldırılar sonrasında da bir çatışma var. Çatışmada da silahla yaralanan 30 yaşında bir genç var. Öncelikle yaralı gencin şifa bulmasını temenni ediyorum. Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müdahaleler yapıldı. Şu anda ağır yaralı olduğunu biliyoruz ama hastanemiz bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapıyor. İnşallah kurtulacaktır. Bütün dileğimiz, temennimiz budur" diye konuştu.

Olayın gelişmesinin nedenlerinin, yapacakları soruşturmalar sonucunda belli olacağını dile getiren Mutlu, şöyle devam etti:

"Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Şu anda olayın olduğu yerde bir sükunet var. Bunun muhafazası ve stabil hale getirilmesi çok önemlidir. Acıları, üzüntüleri daha büyük acılara dönüştürmeden, o bölgede daha önce yaşamış olduğumuz hayatını kaybeden bir gencimiz de oldu biliyorsunuz. Acıları daha fazla acılarla büyütmeden huzur ortamını tesis etmemiz lazım. Yapılan her işlemin mutlaka adalet çerçevesinde yürütüleceğinden herkesin emin olması lazım. Bunun hassasiyetle üzerinde duracağız. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz. Neden olduysa bunu kamuoyumuzla mutlaka paylaşacağız ama orada, bir okulumuzun yakınında güvenlik tedbiri almak için bulunan bir emniyet birimine yapılan molotof kokteylli saldırı sonucunda gelişen ve silah kullanılan bir olay var. Bunun nasıl olduğunu nasıl geliştiğini bütün detaylarıyla kamuoyumuzla kesinlikle paylaşacağız. Kamuoyumuz bundan emin olsun. Tekrar yaralı gence şifalar diliyorum. Ümit ediyorum sağlık yönünden de tedbirler alınıyor. Hayata tekrar döndürülebilecektir. Bütün dileğimiz şu anda bu." 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER