ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Nisan 2014 Salı 15:09

Vali Mutlu'dan flaş 1 Mayıs açıklaması

Vali Mutludan flaş 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Mutlu, Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin, "1 Mayıs'ta tekrar Taksim'de çelenk sunma ve Kazancı Yokuşu'ndaki anmaların mutlaka yapılmasını, Taksim ruhunun yaşatılması bakımından önemli görüyoruz" dedi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediyesince düzenlenen 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde, gazetecilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili sorularını yanıtladı.

"Bazı sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyor. Sizce nasıl bir ortam oluşacak?" sorusu üzerine Mutlu, bugün "barış ekmeği"ni yoğurduklarını belirterek, herkesin 1 Mayıs'ın da huzurlu geçmesini dilediğini söyledi.

Mutlu, bununla ilgili daha önce de gerekli açıklamaları yaptıklarını dile getirerek, Taksim yerine Yenikapı'daki yeni toplantı alanının kullanılabileceğini ilgili emek örgütlerine ilettiklerini kaydetti.

"Bu konuyla ilgili biz müracaatların olmasını bekliyoruz. Halihazırda bir müracaat yok bize" diyen Mutlu, müracaatlar olduğu takdirde bu konuda adresi Yenikapı olarak ifade ettiklerini bildirdi.

Mutlu, bu vesileyle bir şeyi tekrar etmek istediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"1 Mayıs'ta tekrar Taksim'de çelenk sunma ve Kazancı Yokuşu'ndaki anmaların mutlaka yapılmasını, Taksim ruhunun yaşatılması bakımından önemli görüyoruz. Bu yapılmalı. Gelinmeli, çelenkler konulmalı ve Kazancı Yokuşu'nda da anma yapılmalı. Bir başka husus; işçi sendikalarımızın, emek örgütlerimizin Yenikapı'ya gidiş konusunda ihtiyaçları olan lojistik desteği de sonuna kadar vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha söylüyorum. Yani bu çok önemlidir. Yenikapı'ya gidişte aslında herhangi bir problem yok. Şehrin, rahatlıkla ulaşım vasıtasıyla gidilebilecek bir alanıdır. Ama biz yakın uzak demeksizin, şehrin her noktasından gerekli lojistik desteği sağlayarak, arzu edildiği takdirde işçilerimizi, kardeşlerimizi bu bayrama katılımları konusunda da desteklemeye ve desteklerin her türünü vermeye de hazırız."

"Tekrar Taksim'e çıkmak istemeleri halinde gerekli önlemler alınacak mı?" sorusuna karşılık Mutlu, şu yanıtı verdi:

"Dileğimiz böyle bir şeye ihtiyaç hissedilmemesidir. Şehrin güvenliğiyle ilgili huzuruyla ilgili hiçbir problem yaşanmamasıdır. Bunları aklımıza bile getirmek istemiyoruz. Diyoruz ki; ortaklaşalım, artık şehrin yeni mitingi alanları olan Yenikapı gibi, diğer belirlenmiş Maltepe gibi alanlarda bunları yapalım. Yenikapı hazır. Dolayısıyla Yenikapı bu tarz talepleri karşılayabilecek pozisyonda. Biz de lojistik desteği sonuna kadar vermeye hazırız. Bunu özellikle söylüyoruz."

"Müracaatları gelirse gereğini yapacağız"

Mutlu, "Türk-İş'in Kadıköy açıklaması oldu bazı partilerin de desteğiyle. Sizin Yenikapı, Maltepe çağrınız Kadıköy için de geçerli mi?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Hayır. Onu daha önceden de söylemiştim. Kadıköy ile ilgili Türk-İş'in yapmış olduğu müracaata olumlu cevap vereceğimizi söylemiştim zaten. Maltepe'de henüz bununla ilgili bazı eksiklikler var. Dolayısıyla önümüzdeki yıl veya kısa bir süre sonra oradaki ihtiyaçlar tamamlanmış olacak. Bittiği andan itibaren Maltepe'yi de kullanmaya başlayacağız. Şu anda 1 Mayıs'ta Türk-İş'in talebi doğrultusunda bizim Maltepe dememiz mümkün olamayacak çünkü Maltepe bitmiş değil. Ama Kadıköy bir miting alanı olması nedeniyle Kadıköy'deki taleplere olumlu cevap verdik."

Sendika temsilcileriyle yeni bir görüşmelerinin olup olmayacağı sorulan Mutlu, "Söyleyeceklerimizi söyledik, onlar da söyledi. Şimdi müracaatlarını bekliyorum. Müracaatları gelirse, henüz daha müracaatları yok resmi... Müracaatları gelirse gereğini yapacağız. Tekrar söylüyorum; çelenkler konulsun, Kazancı Yokuşu'nda güzel bir anma, seremoni yapılsın. 37 kardeşimizin rahmetli olduğu o acı günün anısına ciddi bir anma yapılsın, bunu da çok arzu ediyoruz. Yenikapı'da ulaşımla ilgili hiçbir problemi olmayan bir noktada da lojistik desteği İstanbul'un en ücra köşelerinden dahil taşımaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum" diye konuştu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER