ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Eylül 2014 Çarşamba 13:27

Vali Mutlu şükür namazı kılıp...

Vali Mutlu şükür namazı kılıp...

Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Hüseyin Avni Mutlu, "Ne zaman ayrıldıysak, iki rekat şükür namazımızı kıldık, Rabbimize şükrettik" dedi.


Merkeze alınan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "İki rekat şükür namazımızı kıldık, göreve başladık. Ne zaman göreve başladıysak, Rabbimize şükrederek başladık. Ne zaman ayrıldıysak, iki rekat şükür namazımızı kıldık, Rabbimize şükrettik" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın vefatlarının 53. yılı dolayısıyla Anıt Mezar'da düzenlenen anma programına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı tören sırasında karşılayıp uğurlayan Vali Mutlu ardından soruları yanıtladı.
Mutlu, "En güzel söz. Hayırlı olsun, hayırlısı olsun, hayırlısı olsun İnşallah. Hepimiz için hayırlısı olsun. Rabbimize şükrediyoruz. Devletimizin ve milletimizin hizmetinde hangi makama atandıysak bugüne kadar şükrederek gittik makamlarımızda görevimizi yaptık. İki rekat şükür namazımızı kıldık, göreve başladık. Ne zaman göreve başladıysak. Rabbimize şükrederek başladık. Ne zaman ayrıldıysak, iki rekat şükür namazımızı kıldık. Rabbimize şükrettik " diye konuştu.

GELDİĞİMİZ YERE DÖNECEĞİZ

Haberi aldığında büyük bir hamd içerisinde Allah'a yöneldiğini, dua ettiğini söyleyen Mutlu, "Şükrümüzü eda ettik. Geldiğimiz gibi ayrılıyoruz. Geldiğimizde nasıl şükrederek, hamd ederek bugün de hamdederek, şükrederek ayrılıyoruz" dedi.

Geldiği yerle gittiği yer arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen Hüseyin Avni Mutlu, "Hiçlik önemlidir. İnsanoğlu bu dünyada hiçtir. Bütün makamlar gelici ve geçicidir. Makamların hepsi Rabbimizin takdiriyle verilir. Rabbimizin takdiriyle alınır. Onun rızası dışında yaprak kıpırdamaz. Bu manada imanımız ve tevekkülümüz tamdır. Hepimiz geldiğimiz yere döneceğiz. Geldiğimiz yer bellidir" diye konuştu.

İSTANBUL'DA YAŞAYACAĞIZ

İstanbul'a veda etmediğini söyleyen Mutlu, "Milletimizle birlikteyiz. Vedalaşmak asla söz konusu değil. Netice itibariyle bu güzel şehirde yetimlerin yanağını okşamak, gençlerin saçını okşamak, büyüklerin elini öpmek suretiyle insanımızın yanında, dün olduğu gibi bugün de olacağız. İstanbulla birlikteyiz. Burada yaşayacağız" dedi.

MAKAMLAR GEÇİCİDİR

Kendisini bu makama uygun görenlere teşekkür eden Mutlu , "Makamlar geçicidir. Bu makamları bilgimiz tecrübemiz, sarsılmaz samimiyetimizle en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. Ayrılırken de geldiğim gün kadar rahat ve müsterih bir şekilde ayrılıyorum. Daha sonra değerlendirmelerimi ayrıldığım gün itibariyle de yapacağım. Bu kısa bir Allah'a ısmarladık olsun" diye konuştu.

ALLAH'A ISMARLADIK

Görevden alınmayı bekleyip beklemediği sorusuna yanıt veren Mutlu, " Biz geldiğimiz günün bir gün sonrasında da her şeyi bekleriz. Bu konuda sarsılmaz bir imanımız vardır. Geldiğimiz günle birgün sonrası arasında fark görmeyiz. 'Bekliyor musun' diye bir şeyi ben doğru bulmuyorum. Neticede geldiğiniz gibi ayrılacaksınız. Geliş de güzeldir. Gidiş de güzeldir. Rabbimizden gelen her şey güzeldir. Başımızın üstündedir. İstanbul'a hizmet edebilmiş olmaktan onur duyduk. İnşallah büyük devletimize, milletimize dua etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Vali Mutlu 'Allah'a Ismarladık' diyorum size diyerek başka soru yanıtlamadı.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER