ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Nisan 2014 Çarşamba 16:53

Vali Konağında "barış" halayı

Vali Konağında "barış" halayı

Evinin bahçesini Hakarililere açan Vali Necmettin Kalkan, vatandaşlarla Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.


Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında evinin bahçesini Hakarililere açan Vali Necmettin Kalkan, vatandaşlarla Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Konağı bahçesinde yemek verdi.

Kanat önderleri, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı yemekte, davetliler Vali Kalkan tarafından kapıda kırmızı halıyla karşılandı. Davete katılan misafirlerle sohbet eden ve katılımlarından dolayı teşekkür eden Kalkan, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Hakkari'nin kurtuluşu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir araya geldiklerini belirtti.

"Bizim, Hakkari olarak düşmanımız geri kalmışlık, yoksulluk, eğitimsizliktir" diyen Kalkan, Türkiye'deki tüm illerden daha fazla eğitimle ilgilenmeye ve daha fazla çalışmaya mecbur olduklarını söyledi.

Çözüm sürecinden en fazla etkilenen, bunun nimetini ve faydasını en çok görenlerin Hakkarililer olduğunu vurgulayan Kalkan, şöyle konuştu:

"Hiçbir vatandaşımız Hakkariliden daha fazla bu sürecin kıymetini anlayamaz. Çünkü bu sokaklar yıllarca acı yaşadı. Bunlar türkülerimize yansıdı ama bugün çok şükür bir buçuk senedir bölgede huzur var, Hakkari'de huzur var. Bu huzurun devamı sizlerin gayret ve çabaları ile olacak. Zaten sizler bu huzuru sağlıyorsunuz. Ben sadece orkestra şefi olarak güvenlik ve bürokrasideki arkadaşlarımla beraber buna öncülük yapmaya gayret ediyorum. Siz aşiretlerin ileri gelenleri, seçilmişler ve Hakkari'nin değerli temsilcileri, aslında bu süreci yürütüyorsunuz. Ben bu çabanızın, emeğinizin artarak devamını diliyorum. Huzur, güven ve istikrar olursa Hakkari'de Türkiye'nin diğer 80 vilayeti gibi gelişmişlik düzeyine ulaşacaktır, buna yürekten inanıyorum. Çünkü huzurun olduğu yere sermaye gelir, huzurun olduğu yere yatırımcı gelir. Özgürlüğe sonuna kadar evet ama güvenlik dengesini de unutmayacağız. Hak ve özgürlüklerin kullanılması noktasında yasaların bize vermiş olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin bize verdiği yetki ve sorumlulukları sonuna kadar kullanacağız."

Davete katılan Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin ise barışın dünyadaki en güzel duygulardan biri olduğunu ve her şeyin temelinde de bu olgunun yattığını bildirerek, "Barış ekmektir, huzurdur, iştir, dostluktur. Bu barışa vesile olan herkesten Allah razı olsun. Bu barışın uzaması ve daimi olması için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Hepimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği bu huzurlu ortama bağlıdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kalkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve vali yardımcıları vatandaşlarla Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER