ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 22:01

Vali Harput: Son 4 yılda turist sayımız yüzde 39 arttı

Vali Harput: Son 4 yılda turist sayımız yüzde 39 arttı


Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bursa’da da son 4 yılda turist sayısı yüzde yüz 39’luk bir artış gerçekleştirdi." dedi.

    Arap ülkeleri, 2013'te Bursa'yı Arap ülkeleri için ana destinasyon merkezi ilan etti. Bu kapsamda 8 Arap ülkesinde Bursa'nın tanıtımı için özel programlar yapılıyor. 2013 Bursa Turizm Destinasyonu bilgilendirme toplantısını valilik binasında düzenlediği basın toplantısında yapan Vali Harput, toplantı için özel bir çalışma yaptıklarını söyledi.

    Bursa Valisi Şahabettin Harput, programda Bursa tanıtım filmi, Shaman dans tiyatrosu grubunun sunacağı gösteri, su perdesi gösterisi, havai fişek gösterisi, ışık gösterileri gibi pek çok faaliyetin olacağını kaydetti.

    Vali Harput, "Son yıllarda turizmde ciddi hareketlilik var. Bursa’da da son 4 yılda turist sayısı yüzde yüz 39’luk bir artış gerçekleştirdi. Bu çalışmaların önemli bir sonucudur. Bu artışları sınırlı ve geleceğe dönük büyük hareketlerin başlangıcı olarak görüyoruz. Bursa’nın muhteşem güzelliklerini görsel bir şölen haline dönüştürdük. Bu zamana kadar pek çok Bursalının fark etmediği etkinlikler olacak. 7 Nisan’ı gündemimizde tutuyoruz. 2012'nin 22 Nisan tarihinde bizzat Sayın Başbakanımızın teşrifleri ile Bursa'da yapılan Büyük Türk-Arap Turizm Buluşması'nın hemen akabinde 2011'de aldığımız bir kararla Dr. Bandar Fahad El - Fehaid ve ben Bursa Valisi olarak yaptığımız bir protokol sonucu Bursa, Arap Turizm Örgütü tarafından 2013 yılı için ana destinasyon merkezi ilan edilmişti. 2013 yılı Arap ve Bursa turizmi için çok önemli bir yıl olacak." dedi.

    Vali Harput, destinasyon toplantısına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de katılabileceğini söyledi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER